X
Επικαιρότητα

Έρχεται το νέο Audi TTQ

Η αυξανόμενη δημοτικότητα των crossover αυτοκινήτων ωθεί τη γερμανική εταιρεία προς την κατεύθυνση περαιτέρω διεύρυνσης των οχημάτων αυτής της κατηγορίας με την προσθήκη του νέου TTQ.

Η αυξανόμενη δημοτικότητα των crossover αυτοκινήτων ωθεί τη γερμανική εταιρεία προς την κατεύθυνση περαιτέρω διεύρυνσης των οχημάτων αυτής της κατηγορίας με την προσθήκη του νέου TTQ.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Τα παντός τύπου crossover οχήματα, όχι μόνο στην ευρωπαϊκή, αλλά και στο σύνολο της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτου, γνωρίζουν πλέον μία απρόσμενα υψηλή απήχηση, τόσο στις προσιτές κατηγορίες Α, Β και C, όσο και στις premium, συγκεντρώνοντας σε επίπεδο πωλήσεων ένα μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το άτυπο φράγμα του 30%. Ενδεικτική είναι η εικόνα που επικρατεί σήμερα στην πάντοτε… ιδιόμορφη αγορά των ΗΠΑ, όπου η δημοφιλία των SUV και crossover αυτοκινήτων ξεπέρασε ακόμα και εκείνη των sedan, που παραδοσιακά ελκύουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο τμήμα του ενδιαφέροντος των αγοραστών στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Με δεδομένη λοιπόν την παγιωμένη, όπως όλα δείχνουν, αυτή η εικόνα, η Audi αναμένεται να εστιάσει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες στην κατηγορία αυτή προσθέτοντας μέσα στην προσεχή 2ετία μία ακόμα ενδιαφέρουσα πρόταση αξιοποιώντας στο ακέραιο τη δυναμική που της προσέφεραν τη χρονιά που μας πέρασε τα πρωτότυπα  Allroad Shooting Brake (Έκθεση Πεκίνου 2014) και ΤΤ Offorad Concept (Έκθεση Παρισιού 2014).

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες μας, το τελευταίο είναι εκείνο που οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας πρόκριναν ως την καλύτερη, για εμπορικούς και όχι μόνο λόγους, πρόταση προκειμένου η ήδη πολυσυλλεκτική γκάμα των crossover προτάσεων της Audi να αποκτήσει ένα ακόμα «επίλεκτο» μέλος. Το νέο ΤΤQ, όπως πιθανόν θα ονομάζεται το νέο αυτό μοντέλο των Γερμανών όταν στις αρχές περίπου του 2017 θα πάρει τελικά το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής τους, φαίνεται να κέρδισε την εμπιστοσύνη των μελών του ΔΣ της Audi έναντι του Allroad Shooting Brake χάρη σε αρετές άμεσα συνδεδεμένες τόσο με τον πιο… προσγειωμένο σχεδιασμό του (κακά τα ψέματα, μία προσέγγιση στα σχεδιαστικά πρότυπα των shooting brake μοντέλων δεν θα εξασφάλιζε την απαραίτητη για τους Γερμανούς εμπορική απήχηση), όσο και με τους επαρκέστερους χώρους που εξασφαλίζει για επιβάτες και αποσκευές.

Γιατί όμως οι ιθύνοντες της Audi σχεδιάζουν να επιλέξουν την ονομασία TTQ και όχι μία άλλη, βασιζόμενοι στην υπάρχουσα ονοματολογία μοντέλων της σειράς «Q»; Ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία, η απόφαση τους συνδέεται άμεσα με το δεδομένο ότι ο αμερικανο-ιταλικός όμιλος FCA, γνωστότερος πλέον και ως Fiat Chrysler Automobiles, είναι αυτός που κατέχει, εδώ και πολλά χρόνια μάλιστα, τα δικαιώματα εμπορικής χρήσης των ονομάτων «Q2» και «Q4»! Προς το παρόν λοιπόν και παρά τις… φιλότιμες προσπάθειες των ιθυνόντων της Audi και προσωπικά του Luca de Meo, του ανθρώπου που ηγείται σήμερα του τμήματος marketing της εταιρείας, οι Ιταλοί της FCA αρνούνται πεισματικά να… παραδώσουν στους Γερμανούς τις δύο αυτές ονομασίες απορρίπτοντας κάθε αντάλλαγμα. Οικονομικό και όχι μόνο_Χ.Α.


TT Sportback Concept – Audi TT – Audi TT Offroad Concept

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!