X
Επικαιρότητα

Επτά μοντέλα της Fiat για τις Η.Π.Α.

Από τη στιγμή που διέρρευσαν τα νέα για τη συμφωνία μεταξύ Fiat και Chrysler γίνεται αρκετός λόγος για το ποια μοντέλα θα εξαχθούν στις Η.Π.Α.

Από τη στιγμή που διέρρευσαν τα νέα για τη συμφωνία μεταξύ Fiat και Chrysler την προηγούμενη εβδομάδα, γίνεται αρκετός λόγος για το ποια μοντέλα θα εξαχθούν από την Ευρώπη στις Η.Π.Α. Όπως φαίνεται τελικά, πρόκειται για επτά μοντέλα, από τα οποία τέσσερα θα πωλούνται με την επωνυμία της Chrysler και τρία με την επωνυμία της Alfa Romeo ή της Fiat.
Η συνεργασία των δύο εταιριών θα στοχεύει στις κατηγορίες των μικρών και μεσαίων αυτοκινήτων, γεγονός που θα επιτρέψει και στην Chrysler να καλύψει το κενό που παρουσιάζει στις συγκεκριμένες κατηγορίες. Έτσι, το ενδιαφέρον στρέφεται στο Fiat 500, το οποίο θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της Chrysler στην Toluca του Μεξικό, αλλά και στην επόμενη γενιά του Panda που θα πωλείται ως Chrysler. Σύμφωνα με την έρευνα των αναλυτών του CSM Worldwide, το Fiat 500 θα μπορούσε να πωλείται στις Η.Π.Α. έως το 2012.
Επίσης η MiTo της Alfa Romeo είναι υποψήφια για εξαγωγή, ενώ δεν διευκρινίζεται ακόμα το αντίστοιχο μοντέλο που θα φέρει την επωνυμία της Chrysler. Στην κατηγορία κόμπακτ θα δούμε μάλλον τους αντικαταστάτες της Alfa 147 και του Dodge Caliber, όπου και τα δύο μοντέλα θα βασίζονται στο πάτωμα C-Evo της Fiat. Τέλος, στη μεσαία κατηγορία όπως φαίνεται η Chrysler θα δεχθεί με ικανοποίηση τους αντικαταστάτες των Dodge Avenger και Chrysler Sebring, τα οποία επίσης θα βασίζονται σε μία τροποποιημένη εκδοχή του C-Evo.
Η Chrysler θα αποκτήσει επίσης τα δικαιώματα να παράγει τους 4κύλινδρους κινητήρες της Fiat 1,4 και 1,8 λτ. άμεσου ψεκασμού, κάτι που θα της δώσει την ευκαιρία να συμμορφωθεί με τη νέα νομοθεσία των Η.Π.Α. σχετικά με την κατανάλωση, που θα ισχύσουν από το 2011. Σε αντιστοιχία, η Fiat προβλέπεται να έχει πρόσβαση στη νέα οικογένεια των κινητήρων V6 Phoenix της Chrysler.
Προς το παρόν οι δύο πλευρές επεξεργάζονται ακόμα τους όρους της συμφωνίας, η οποία προβλέπεται να οριστικοποιηθεί έως το τέλος Απριλίου. Από όσα όμως γνωρίζουμε μέχρι στιγμής και πέρα από την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η Fiat θα αποκτήσει ένα μερίδιο της τάξης του 35% της Chrysler, ενώ θα έχει και πρόσβαση στην αμερικάνικη αγορά μέσω του δικτύου των Chrysler, Dodge και Jeep. _Γ.Κυρ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!