X
Επικαιρότητα

Επιβεβαιώθηκε το νέο Ford Focus RS!

Η Ford είναι και επισήμως πλέον έτοιμη να παρουσιάσει τη νεότερη έκδοση RS του δημοφιλούς Focus. Ταυτόχρονα, σημαντικές αλλαγές προβλέπονται και στο τμήμα εξέλιξης των σπορ μοντέλων της, που πλέον θα ονομάζεται Ford Performance!

Η Ford είναι και επισήμως πλέον έτοιμη να παρουσιάσει τη νεότερη έκδοση RS του δημοφιλούς Focus. Ταυτόχρονα, σημαντικές αλλαγές προβλέπονται και στο τμήμα εξέλιξης των σπορ μοντέλων της, που πλέον θα ονομάζεται Ford Performance!

Δεν πρόκειται για μία ακόμα φήμη, αλλά για μία απόλυτα επιβεβαιωμένη πληροφορία που προέρχεται από τα πλέον επίσημα χείλη. Και συγκεκριμένα, από τον Raj Nair, του αντιπροέδρου του τμήματος ανάπτυξης των προϊόντων Ford σε παγκόσμιο επίπεδο. Παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις του ότι το νέο Focus RS (σ.σ.: πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά εκδοχή της συγκεκριμένης έκδοσης) θα ξεκινήσει την καριέρα του σε… εύλογο χρονικό διάστημα (σίγουρα όχι πριν τα τέλη της επόμενης χρονιάς), επίσημες πληροφορίες αναφορικά με το τι ακριβώς θα κρύβει κάτω από τις μεταλλικές του επιφάνειες δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα. Παρʼ όλα αυτά, σχεδόν βέβαιο είναι πως το νέο Focus RS θα κινείται από τον 4κύλινδρο 2.3 υπερτροφοδοτούμενο EcoBoost κινητήρα της Ford, που γνωρίσαμε στη νέα Mustang, με απόδοση που θα κυμαίνεται πολύ κοντά στους 330 ίππους. Σε ότι αφορά στο γνωστό πλέον… σίριαλ συζητήσεων και εικασιών αναφορικά με τη φιλοσοφία του συστήματος μετάδοσης, το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι να διατηρηθούν οι υπάρχουσες επιλογές (με σημαντικές ασφαλώς επιμέρους βελτιώσεις), άμεσα συνδεδεμένες με τους εμπρός τροχούς, το μπλοκέ διαφορικό και το εξαιρετικά αποτελεσματικό σύστημα RevoKnuckle στην ανάρτηση. Για μια ακόμα φορά, τον νέο 2.3 EcoBoost κινητήρα θα πλαισιώνει ένα «παραδοσιακό» κιβώτιο ταχυτήτων, με τον επιλογέα των 6 σχέσεων να βρίσκεται στη γνώριμη θέση-προέκταση του δεξιού χεριού του οδηγού.

Η δεύτερη σημαντική είδηση που αποκάλυψε ο Raj Nair αφορά στη γέννηση του τμήματος Ford Performance, επιλογή που εντάσσεται στην παγκόσμια πολιτική «One Ford» της εταιρείας. Υπό την ομπρέλα του νεοσυσταθέντος Ford Performance αναμένεται να μπουν τα τμήματα Team RS, SVT (Special Vehicle Team) και Ford Racing, που πλέον απορροφώνται πλήρως. Στόχος της νέας αυτής… ομάδας σχεδιαστών και μηχανικών είναι η εξέλιξη εφαρμογών που σχετίζονται με τους κινητήρες, ασφαλώς, την αεροδυναμική, την εξοικονόμηση βάρους και τα πάσης φύσεως ηλεκτρονικά συστήματα Η έδρα της Ford Performance, η οποία αναμένεται να παρουσιάσει πάνω από 12 σπορ μοντέλα έως το 2020, θα βρίσκεται στις Η.Π.Α., στην Charlotte της Β. Καρολίνας έχοντας στο τιμόνι της τον Dave Pericak, ο οποίος και διετέλεσε χρέη Υπεύθυνου Εξέλιξης, όσον αφορά στον τεχνικό τομέα, στη νέα Mustang._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!