X
Επικαιρότητα

Επιβεβαίωση για έκδοση Μ στη σειρά 1

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το μεγάλο αφεντικό της Μ GmbH, K. Segler, επιβεβαίωσε τις προθέσεις της Βαυαρικής εταιρείας να λανσάρει στα τέλη του 2011 μια έκδοση Μ, βασισμένη στην κουπέ έκδοση της σειράς 1.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το μεγάλο αφεντικό της Μ GmbH, K. Segler, επιβεβαίωσε τις προθέσεις της Βαυαρικής εταιρείας να λανσάρει στα τέλη του 2011 μια έκδοση Μ, βασισμένη στην κουπέ παραλλαγή της σειράς 1.
Αποκαλύψεις σχετικά με την κινητήρια μονάδα που θα μεταφέρει την κίνηση στους πίσω τροχούς του αυτοκινήτου δεν έγιναν, αν και το πιο πιθανό σενάριο είναι η περεταίρω «τόνωση» του 3λιτρου υπερτροφοδοτούμενου straight-six κινητήρα της εταιρείας, που τοποθετείται, αποδίδοντας 306 ίππους, τόσο στις σειρές 1, 3 και 5, όσο και στη Ζ4. Έχοντας ως δεδομένο το γεγονός ότι το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο αποδίδει 340 ίππους κάτω από το καπό της Z4 sDrive35iS, με ευκολία μπορούμε να εικάσουμε ότι εδώ η απόδοση θα αγγίζει τουλάχιστον αυτήν την τιμή.
Το βέβαιο σίγουρα είναι πως η κορυφαία αυτή έκδοση του μοντέλου δεν θα ονομάζεται Μ1 (το όνομα αυτό θα παραμένει προνόμιο της γνήσιας» Μ1), καθώς επίσης και το γεγονός ότι η διάθεση της δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν το δεύτερο εξάμηνο του 2011 και μάλιστα σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.
Στην ίδια πάντα συνέντευξη ο επικεφαλής του M Division της γερμανικής εταιρείας επιβεβαίωσε ότι η επερχόμενη νέα Μ5 θα είναι εφοδιασμένη με τον υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα των 4,4 λίτρων των BMW X5/X6, χωρίς όμως και πάλι να δώσει λεπτομερή στοιχεία για την απόδοση του κάτω από το καπό της κορυφαίας 5άρας.  _Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!