top icon
Επικαιρότητα

Επίσημη πρεμιέρα για το Qoros 3 City SUV

Η κινέζικη εταιρεία πραγματοποιεί την τρίτη κατά σειρά επέλασή της παρουσιάζοντας και επίσημα πλέον το νέο Qoros 3 City SUV.

Η κινέζικη εταιρεία πραγματοποιεί την τρίτη κατά σειρά επέλασή της παρουσιάζοντας και επίσημα πλέον το νέο Qoros 3 City SUV.

Σχεδιαστικά, η πρόταση της κινέζικης εταιρείας ακολουθεί τα χνάρια των εκδόσεων 3 sedan και hatchback, αλλά και εκείνα του Cross Hybrid Concept, που είδαμε για πρώτη φορά στην Έκθεση της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο. Από πλευράς διαστάσεων, το νέο SUV της εταιρείας ακολουθεί σύγχρονες γραμμές, με αρκετές καμπύλες, που δημιουργούν ένα ρέον κα αρμονικό σύνολο. Ο «περιπετειώδης» χαρακτήρας του μοντέλου ενισχύεται από συγκεκριμένες επιλογές, όπως είναι τα πλαστικά προστατευτικά των τροχών αλλά και εκείνα στα μαρσπιέ, αλλά και οι μεταλλικές ποδιές κάτω από τους προφυλακτήρες, εμπρός και πίσω. Σε ότι αφορά στις διαστάσεις του, το ύψος σε σχέση με την 4θυρη έκδοση είναι αυξημένο κατά 67 χλστ., ενώ το μεταξόνιο δεν υπερβαίνει το άτυπο όριο των 2,7 μέτρων.

Για την κίνηση του Qoros 3 City SUV φροντίζει ένας υπερτροφοδοτούμενος 4κύλινδρος κινητήρας βενζίνης με μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων και χωρητικότητα 1,6 λίτρα, ο οποίος αποδίδει 156 ίππους και ροπή 210 Nm από τις 1.750 έως και τις 5.000 σ.α.λ. Συνδυαζόμενος με ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή με ένα αυτόματο με επίσης έξι σχέσεις, ο εν λόγω κινητήρας εξασφαλίζει επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 10,1 και 10,8 δλ. και μέση κατανάλωση 6,8 και 6,9 λιτ./100 χλμ. αντίστοιχα.

Κατασκευασμένο επί κινεζικού εδάφους, το Qoros 3 City SUV θα είναι διαθέσιμο από τα τέλη της χρονιάς σε τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού (Active, Style, Style Plus, Excite), με την οθόνη αφής 8 ιντσών να είναι στάνταρ σε όλε τις εκδόσεις._Χ.Α.

Ποιος θεωρείτε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού EKO Ράλλυ Ακρόπολις;

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ