top icon
Επικαιρότητα

Επίσημα το νέο VW Jetta

Λίγες μόλις μέρες πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του, στο διαδίκτυο διέρρευσαν οι πρώτες επίσημες πληροφορίες και φωτογραφίες του νέου VW Jetta.

Λίγες μόλις μέρες πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του, στο διαδίκτυο διέρρευσαν οι πρώτες επίσημες πληροφορίες και φωτογραφίες του νέου VW Jetta.
 
Το μικρομεσαίο οικογενειακό μοντέλο της VW εμφανίζεται πλήρως ανανεωμένο σε όλους τους τομείς, βασιζόμενο αυτή τη φορά σε ένα νέο δάπεδο και όχι σε εκείνο που ανέκαθεν υιοθετούσε (βλ. VW Golf). Σε σχέση με το απελθόν μοντέλο, το μήκος του αμαξώματος είναι τώρα μεγαλύτερο, κατά 9 ολόκληρα εκατοστά, με τη σχεδίαση μάλιστα των εξωτερικών επιφανειών να είναι ιδιαίτερα κομψή. Σήμα κατατεθέν στο εμπρός μέρος του νέου Jetta (σ.σ.: θυμίζει αρκετά το πρωτότυπο κουπέ μοντέλο που είδαμε στην πρόσφατη Έκθεση του Ντιτρόιτ) είναι η «στενή» μάσκα, που παραπέμπει σε εκείνη του Scirocco, αλλά και τα φωτιστικά σώματα, που ακολουθούν τα γνώριμα σχεδιαστικά χνάρια που υιοθετήθηκαν από το μικρότερο Polo τον περασμένο Ιανουάριο.  

 
Μεγαλύτερο είναι και το μεταξόνιο του αμαξώματος (+70 χλστ.), κάτι που αναμενόμενα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στον τομέα των διαθέσιμων για τους πίσω επιβάτες χώρων στο εσωτερικό, το οποίο και διακρίνεται για την αναβαθμισμένη ποιότητα και εικόνα του. Στον τομέα των μηχανικών μερών, και συγκεκριμένα στους κινητήρες, στην αφετηρία της γκάμας συναντάμε τον γνωστό πλέον 1.2 TSΙ των 105 ίππων και εν συνεχεία τον αντίστοιχο 1,4, των 122 ίππων. Το κορυφαίο βενζινοκίνητο Jetta θα κινείται από τον 2λιτρο TSI των 200 ίππων, ενώ στο ενδιάμεσο θα προσφέρεται ο επίσης γνωστός 1,4 TSI των 160 ίππων. Οι πετρελαιοκινητήρες, για όσους έχουν το προνόμιο αγοράς μιας τέτοιας έκδοσης, είναι ο 1.6 TDi (105 ίπποι) και ο 2.0 TDi (140 ίπποι). Οι τελευταίες θα είναι εφοδιασμένες με σύστημα start & stop καθώς και σύστημα ανάκτησης της κινητικής ενέργειας στο φρενάρισμα.
 
Το νέο VW Jetta αναμένεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού, με το εμπορικό του λανσάρισμα να αναμένεται, σύμφωνα με τις ενδείξεις και όχι επιβεβαιωμένες πληροφορίες, στις αρχές του επόμενου έτους. _Χ.Α.  

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ