top icon
Επικαιρότητα

Επίσημα το ανανεωμένο VW EOS

Η γερμανική εταιρεία εναρμόνισε την εξωτερική και όχι μόνο περιβολή του μικρομεσαίου της CoupeCabriolet στα γνώριμα σχεδιαστικά πρότυπα των υπολοίπων μοντέλων VW, δίνοντάς του με τον τρόπο αυτό μια νέα πνοή.

Η γερμανική εταιρεία εναρμόνισε την εξωτερική και όχι μόνο περιβολή του μικρομεσαίου της CoupeCabriolet στα γνώριμα σχεδιαστικά πρότυπα των υπολοίπων μοντέλων VW, δίνοντάς του με τον τρόπο αυτό μια νέα πνοή και προοπτική.
 
Η ανανέωση για το δημοφιλές CC της VW ήταν εδώ και αρκετό καιρό αναμενόμενη, καθώς το υπάρχον EOS είναι ένα από τα ελάχιστα μοντέλα της γκάμας της εταιρείας το οποίο δεν είχε δεχτεί το προβλεπόμενο, με βάση τις εμπορικές και όχι μόνο πιέσεις του ανταγωνισμού, ρετουσάρισμα. Σήμερα, λοιπόν, και με δεδομένο το γεγονός ότι το επίσημο ντεμπούτο του νέου EOS θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λ. Άντζελες, η VW προχωρά στην πλήρη αποκάλυψη του. Σχεδιαστικά, όπως είναι φανερό από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, οι επιρροές από το δημοφιλές Golf είναι κάτι παραπάνω από διακριτές, τόσο εμπρός, όπου δεσπόζουν τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα και η στενόμακρη μάσκα, όσο και πίσω, με τα ευμεγέθη, πλην όμως κομψά, φωτιστικά σώμα να κλέβουν την παράσταση. Στο εσωτερικό, οι αλλαγές είναι λιγότερο οφθαλμοφανείς, καθώς οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας προέβησαν σε «επεμβάσεις» περιορισμένης έκτασης, άμεσα συνδεδεμένες με την ποιότητα κατασκευής.
 
Στα μηχανικά μέρη του νέου EOS οι Γερμανοί ακολούθησαν την πεπατημένη, με τους γνωστούς TSI κινητήρες να πρωταγωνιστούν κάτω από το εμπρός καπό του. Προς το παρόν, η VW δεν έχει ανακοινώσει αναλυτικά τα κινητήρια σύνολα που θα το κινούν περιοριζόμενη απλώς στην παράθεση του… εύρους της απόδοσής τους. Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, η γκάμα θα ξεκινά από τον 1.400άρη των 122 ίππων καταλήγοντας στον 2λιτρο TSI των 210 ίππων. Όλοι τους θα συνδυάζονται είτε με το γνωστό 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο της VW, είτε με το επίσης καθιερωμένο DSG των 6 όμως σχέσεων.
 
Σύμφωνα με την ίδια τη VW, η εμπορική διάθεση του ανανεωμένου EOS στις κατά τόπους αγορές της Ευρώπης έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2011, με τις τιμές να ξεκινούν στη γερμανική αγορά από τα 28.000 περίπου ευρώ. _Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ