X
Επικαιρότητα

Επικυρώθηκε η συνεργασία Daimler-Renault

Ύστερα από διαπραγματεύσεις πολλών μηνών η Daimler και οι «ενωμένες» από το 1999 δυνάμεις των Renault-Nissan επικυρώνουν τη συμφωνία συνεργασίας τους.

Ύστερα από διαπραγματεύσεις πολλών μηνών, ο Γερμανικός κολοσσός της Daimler και οι «ενωμένες», από το 1999, δυνάμεις των Renault/Nissan επικυρώνουν τη συμφωνία συνεργασίας τους, που έχει ως στόχο την από κοινού εξέλιξη πολλών νέων μοντέλων, αλλά και μιας πλειάδας τεχνολογιών άμεσα συνδεδεμένων με την ηλεκτροκίνηση –και όχι μόνο.
Όπως σας είχαμε προϊδεάσει και στο πρόσφατο παρελθόν, η συμφωνία των δύο μερών, η οποία στις 7 Απριλίου, ανακοινώθηκε πλέον και επίσημα, περιλαμβάνει από τη μια μεριά την ανταλλαγή μεριδίων ανάμεσα στα δύο γκρουπ της τάξης του 3,1% (σ.σ.: η Daimler αποκτά 3,1% του μεριδίου της Nissan, αλλά και το 3,1% του αντίστοιχου της Renault, με τους Γάλλους και Ιάπωνες να αποκτούν αντίστοιχα από το ποσοστό των Γερμανών μερίδιο της τάξης του 1,55+1,55%) και από την άλλη τη στενή συνεργασία τους στην εξέλιξη των μελλοντικών Smart ForTwo και Renault Twingo (βλ. 2013), συμπεριλαμβανομένων τόσο των ηλεκτροκίνητων εκδόσεων των τελευταίων όσο και μιας τετραθέσιας έκδοσης του πρώτου (Smart ForFour). Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι δεσμοί των δύο πλευρών επεκτείνονται στο «δανεισμό», προς τη μεριά της Daimler, των 3κύλινδρων και 4κύλινδρων κινητήριων μονάδων της συμμαχίας Renault/Nissan, οι οποίοι και θα χρησιμοποιηθούν, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, στο νέο Smart ForTwo και στη συνέχεια, αφού ασφαλώς προσαρμοσθούν όσον αφορά τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά στις ιδιαιτερότητες των μοντέλων της Mercedes, αφενός στα μελλοντικά κόμπακτ μοντέλα του Γερμανού κατασκευαστή, αφετέρου στη γκάμα των επαγγελματικών μοντέλων του τελευταίου, αρχής γενομένης με το νέο Vito το 2012.
Επίσης, σε πρώτη φάση, οι Γερμανοί θα παραχωρήσουν από τη μεριά τους στην Infiniti (το πολυτελές παρακλάδι της Nissan) μια πλειάδα 4κύλινδρων και 6κύλινδων σε διάταξη V κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου. _Χ.Α.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!