top icon
Επικαιρότητα

Επενδύσεις από την Seat

Η ισπανική εταιρεία πρόκειται να επενδύσει 3,3 δις ευρώ σε εξοπλισμό, εγκαταστάσεις και έρευνα-τεχνολογία μεταξύ των ετών 2015–2019.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο πρόεδρος της SEAT Jürgen Stackmann κατά την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Martorell του Ισπανού πρωθυπουργού Mariano Rajoy, με την ευκαιρία της 40ης επετείου λειτουργίας του Τεχνικού Κέντρου της SEAT.

Ο Πρόεδρος της SEAT Jürgen Stackmann τόνισε: «τα 3,3 δις ευρώ προορίζονται για την προώθηση ανάπτυξης νέων οχημάτων στα πλαίσια των R&D projects του Τεχνικού Κέντρου της SEAT, καθώς και στον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στο Martorell». Με τα σημερινά δεδομένα, αυτή η δαπάνη, η οποία είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της, θα επενδυθεί για το λανσάρισμα τεσσάρων νέων μοντέλων μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Το νέο μοντέλο που θα λανσαριστεί κατά το α εξάμηνο του 2016 στο πλαίσιο της νέας επιθετικής εμπορικής πολιτικής της SEAT, θα είναι το πρώτο compact SUV μοντέλο που αποτελεί την πρώτη παρουσία της μάρκας στην κατηγορία.

Το ποσό των 3,3 δις ευρώ αποτελεί μέρος του συνολικού ποσού που ανακοινώθηκε από τον Όμιλο Volkswagen τον περασμένο Μάιο. Ο Dr. Francisco Javier García Sanz, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen AG ανέφερε σχετικά: «τα 3.3 δις θα ενισχύσουν τη θέση της SEAT στο πλαίσιο του Ομίλου Volkswagen και ως κύριο βιομηχανικό επενδυτή στο R&D στην Ισπανία». Η SEAT είναι η μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία που ενισχύεται από το δικό της Τεχνικό Κέντρο (CTS) που φέτος γιορτάζει την 40η επέτειο λειτουργίας του. Από την αρχή της λειτουργίας του, το CTS διαμόρφωσε το DNA της SEAT και έγινε η κινητήρια δύναμη της εταιρείας και ο μεγαλύτερος βιομηχανικός επενδυτής στο R&D στην Ισπανία. Η εταιρεία έχει επενδύσει 1.4 δις ευρώ σε αυτόν τον τομέα τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ