top icon
Επικαιρότητα

Έντυπο ΚΟΚ με άρωμα γυναίκας

Ένα νέο πρωτότυπο έντυπο για την προώθηση της οδικής ασφάλειας θα διανείμει το ΥΜΕ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης. Πρόκειται για ένα χιουμοριστικό τεστ με άρωμα γυναίκας, που «δίνει προτεραιότητα στη ζωή».
 
Όπως ανέφερε «θελήσαμε να προσεγγίσουμε το θέμα της οδικής ασφάλειας με έναν εντελώς διαφορετικό –ίσως και λίγο αιρετικό- τρόπο σε σχέση με ό,τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα.  Αξιοποιώντας το χιούμορ ως όχημα υπενθυμίζουμε πολύ σοβαρές πρακτικές πληροφορίες που μας κάνουν όλους να βελτιώνουμε την οδική μας συμπεριφορά. Σχεδιάσαμε ένα έντυπο που απευθύνεται κυρίως στη γυναίκα οδηγό ή συνοδηγό, μητέρα, σύζυγο, ή εργαζόμενη, με το σκεπτικό ότι η ζωή αλλά και η οδική ασφάλεια είναι γένους θηλυκού.   
 
Είναι η πρώτη φορά που στη χώρα μας υλοποιείται μια τόσο πολυδιάσταση εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για να περιορίσουμε τα θύματα από τα τροχαία. Η μείωση των τροχαίων είναι μια εθνική υπόθεση που μας θέλει όλους σε εγρήγορση. Και η αλλαγή βαθιά ριζωμένων κοινωνικών συμπεριφορών όπως η οδήγηση αδιαφορώντας για την ανθρώπινη ζωή, χρειάζονται χρόνο για να αλλάξουν. Γι αυτό και εφαρμόζουμε ένα στρατηγικό σχέδιο διαρκείας, με στόχο να περιορίσουμε δραστικά τις απώλειες στην άσφαλτο».
 
Υπενθυμίζεται ότι έχει γίνει αποστολή τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου εντύπων για το νέο ΚΟΚ σε όλη την Ελλάδα, όπως επίσης και διανομή σε σημεία εξόδου από τις μεγάλες πόλεις. Επίσης έχει εκδοθεί ένα παραμύθι με τίτλο «Καλώς τον κύριο ΚΟΚ» που εισάγει τα παιδιά 4-7 ετών στις βασικές έννοιες της οδικής ασφάλειας. Ειδικά έντυπα για τη χρήση κράνους και ζώνης έχουν διανεμηθεί σε σημεία συνάντησης νέων. 
 
 
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ