X
Επικαιρότητα

Ενδιαφέρον της Audi για την εξαγορά της Ducati!

Οι επεκτατικές διαθέσεις του Γκρουπ VW και εν προκειμένω της Audi, φαίνεται να μην σταματούν πουθενά, καθώς οι ιθύντες της τελευταίας γλυκοκοιτούν πλέον ανοιχτά και την ιταλική Ducati.

Οι επεκτατικές διαθέσεις του Γκρουπ VW και εν προκειμένω της Audi, φαίνεται να μην σταματούν, καθώς οι ιθύνοντες της τελευταίας γλυκοκοιτούν πλέον ανοιχτά και την ιταλική Ducati.

Αν μη τι άλλο, δεν πρόκειται για μια ακόμα φήμη, που απλά κάνει το γύρω του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, αλλά για ένα αρκετά πιθανό σενάριο (βλ. εξαγορά της Ducati από την Audi), λαμβάνοντας υπόψη μας την άμεση αντίδραση της… Mercedes, η οποία, ως γνωστόν, έχει συνάψει με την Ducati μια ευρεία συμφωνία συνεργασίας-συνέργιας που αφορά κοινές προωθητικές ενέργειες ανάμεσα στις δύο εταιρείες, από το 2010 μέχρι και σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, μέσω δηλώσεων των ιθυνόντων της σε διεθνή αυτοκινητικά μέσα ενημέρωσης, η Mercedes ουσιαστικά επιβεβαίωσε, εμμέσως πλην σαφώς, όλα όσα συζητούνται περί ενός πιθανού «διαζυγίου» της με την Ducati ξεκαθαρίζοντας ρητά πως «η συνεργασία ανάμεσα στις δύο εταιρείες συνεχίζεται κανονικά έως ότου επιβεβαιωθεί η εξαγορά της Ducati από την Audi ή κάποια άλλη εταιρεία». Προς το παρόν, τόσο η Audi, όσο και το Γκρουπ VW δεν έχει σχολιάσει (επιβεβαιώσει ή διαψεύσει) επισήμως όλα όσα έχουν γραφτεί για την… δέκατη κατά σειρά εταιρεία στο portfolio της τελευταίας, αφού όταν και αν τελικά επιτευχθεί η εξαγορά της Ducati, θα πρόκειται για τη μοναδική 2τροχη μάρκα ανάμεσα στις… πολύτροχες VW, Audi, Skoda, Seat, Bentley, Lamborghini, Buggati, Scania και Man. Μάλιστα, με δεδομένο ότι η Audi έχει στη διάθεσή της τα δικαιώματα χρήσης του θρυλικού ονόματος NSU, που, ως γνωστόν, ξεκίνησε την πορεία της κατασκευάζοντας προτάσεις πάνω 2 τροχούς, πολλοί εικάζουν πως, ταυτόχρονα με την απόκτηση της Ducati, η Audi σκοπεύει να αναβιώσει το θρυλικό αυτό brandκατασκευάζοντας αστικές προτάσεις.

Η Ducati, αυτή τη στιγμή, ανήκει στην εταιρεία επενδύσεων Investindustrial, που έχει ως έδρα της το Μιλάνο, η οποία διατηρεί το δικαίωμα πώλησης της εταιρείας ή τμήματός της κατά τη διάρκεια της χρονιάς που διανύουμε. Θυμίζουμε πάντως, πως το ενδιαφέρον της Audi και ειδικότερα του ισχυρού άνδρα του Γκρουπ, Ferdinand Piech, για τη διάσημη ιταλική εταιρεία κατασκευής μοτοσικλετών χρονολογείται από το 2008.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!