X
Επικαιρότητα

Ένας Έλληνας στο τιμόνι της Mercedes-Benz USA

Ο Δημήτρης Ψυλλάκης αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου του 2021 χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου στη Mercedes-Benz USA.

Όπως ανακοινώθηκε προ ολίγου από τoν Γερμανό κατασκευαστή, ο 53χρονος Δημήτρης Ψυλλάκης αναλαμβάνει τη θέση του CEO στη Mercedes-Benz USA. Συγχρόνως, ο Έλληνας μάνατζερ με τη μακρά θητεία στη Mercedes-Benz Hellas τίθεται επικεφαλής του τμήματος Μάρκετινγκ και Πωλήσεων της Mercedes-Benz B. Αμερικής.

Στον νέο του ρόλο, ο Δημήτρης Ψυλλάκης θα αναλάβει τη γενική ευθύνη για τη Mercedes-Benz Cars τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στον Καναδά. Υπό τη εποπτεία και καθοδήγησή του θα τεθούν περισσότεροι από 1.600 εργαζόμενοι της MBUSA και σχεδόν 380 συνεργάτες της εταιρείας στις ΗΠΑ, καθώς και 1.200 επιπλέον υπάλληλοι του παραρτήματός της εταιρείας στον Καναδά.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Δημήτρης Ψυλλάκης θα συνεχίσει να κατέχει τη θέση του Προέδρου και CEO της Mercedes-Benz Καναδά μέχρι τα τέλη του 2020. Έως τότε, ο Drew J. Slaven θα συνεχίσει να υπηρετεί τη γερμανική εταιρεία τόσο από τη θέση του επικεφαλής του τμήματος Μάρκετινγκ και Πωλήσεων της Mercedes-Benz Cars Β. Αμερικής, όσο και από εκείνη του CEO της MBUSA.

Ο Δημήτρης Ψιλάκης εντάχθηκε στους κόλπους της γερμανικής εταιρείας στη Mercedes-Benz Hellas το 1992 και γρήγορα ανέβηκε στις τάξεις της ελληνικής θυγατρικής, με αποκορύφωμα την προαγωγή του σε Γενικό Διευθυντή επιβατικών αυτοκινήτων, το 2001. Το 2009 «μετακόμισε» στη Mercedes-Benz do Brasil Ltda και το 2015 εντάχθηκε στη Mercedes-Benz Korea (MBK) ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!