X
Επικαιρότητα

Εμπορευματικά κέντρα

«O σημαντικός ρόλος των σιδηροδρομικών μεταφορών, αλλά και των μεταφορών με άλλα μέσα, θα ενισχυθεί ιδιαίτερα με τη δημιουργία των εμπορευματικών κέντρων, τα οποία θα αποτελέσουν τους βασικούς πόλους έλξης και εξυπηρέτησης των εμπορευματικών μεταφορών. Στην κατεύθυνση αυτή οριστικοποιείται ένα ρεαλιστικό θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη βιώσιμων εμπορευματικών κέντρων. Ξεκινάμε από την προώθηση των διαδικασιών κατασκευής και λειτουργίας του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο, στην Αθήνα, και συνεχίζουμε στην περιοχή Θεσσαλονίκης, της Ηγουμενίτσας, της Αλεξανδρούπολης, της Πάτρας, του Ηράκλειου και αλλού.
Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός εθνικού δικτύου εμπορευματικών κέντρων, που θα τονώσει τις μεταφορές και θα υλοποιήσει στη χώρα μας την έννοια των συνδυασμένων μεταφορών, με ιδιαίτερα θετικές επιδράσεις στην οικονομία και αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό προωθούνται σημαντικές επενδύσεις στην περιφέρεια με στόχο την τόνωση της τοπικής οικονομίας, τη βελτίωση της προσπελασιμότητας των περιοχών αυτών και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων».

Με αυτές τις δηλώσεις του στη Βουλή των Ελλήνων ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης φαίνεται να ανοίγει, από την πλευρά του κράτους, διέξοδο για την δημιουργία των εμπορευματικών κέντρων.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!