X
Επικαιρότητα

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: «Χάνει» τα λιμάνια, κερδίζει την ηλεκτροκίνηση

Φεύγουν τα λιμάνια από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αλλά έρχεται η ηλεκτροκίνηση, καθώς δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το ΦΕΚ με τις αρμοδιότητες των υπουργείων στη νέα αυτή κυβερνητική θητεία.

Μεταφέρεται από τη Γενική Γραμματεία Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το σύνολο των αρμοδιοτήτων, οργανικών μονάδων, θέσεων προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων, της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών (Δ 20) της Γενικής Διεύθυνσης Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτηριακών Υποδομών του άρθρου 40 του π.δ. 123/2017 (Α΄ 151).

Η ηλεκτροκίνηση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Μπορεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να απώλεσε τους λιμένες, όμως αποκτά την ηλεκτροκίνηση. Από εδώ και στο εξής μεταφέρεται στη Γενική Γραμματεία Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών το σύνολο των αρμοδιοτήτων της ηλεκτροκίνησης, ως οργανικές μονάδες, θέσεις προσωπικού και εποπτευόμενους φορείς. Αναλυτικότερα μεταφέρεται το Αυτοτελές Τμήμα Ηλεκτροκίνησης της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας του άρθρου 47Α’ του π.δ. 132/2017 (Α’ 160), το οποίο προστέθηκε με την περ. (β) της παρ. 2 του άρθρου 40 του ν. 4710/2020 (Α’ 142), καθώς επίσης και το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο για την ηλεκτροκίνηση του άρθρου 42 του ν. 4710/2020.

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μεταβιβάστηκε η αρμοδιότητα για την ηλεκτροκίνηση καθώς τα μέσα μεταφοράς γοργά περνούν στην εποχή της ηλεκτροκίνησης στις αστικές συγκοινωνίες (μετρό, τραμ, λεωφορεία, ταξί).

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!