top icon
Επικαιρότητα

Xωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Ο Σύνδεσμος Αυτοκινητιστών Ταξί Αθήνας (ΣΑΤΑ) κήρυξε 24ωρη απεργία για τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας για τον νέο φορολογικό νόμο, το ασφαλιστικό και την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση από το 2026.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Αυτοκινητιστών Ταξί Αθηνών (ΣΑΤΑ), τα ταξί θα παραμείνουν ακινητοποιημένα τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, από τις 5 τα ξημερώματα έως την ίδια ώρα της Τρίτης. Οι ιδιοκτήτες, αλλά και εργαζόμενοι σε ταξί, διαμαρτύρονται για πολλά θεσμικά θέματα.

Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Ο νέος φορολογικός νόμος μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ασύμφορη εργασία και στην οικονομική καταστροφή. Το ασφαλιστικό σφίγγει τη θηλιά ακόμα περισσότερο γύρω από το λαιμό μας. Ο αθέμιτος ανταγωνισμός από ιδιωτικά αυτοκίνητα, πολυεθνικές εφαρμογές και την πειρατεία μας κλέβει κάθε μέρα το πιο ποιοτικό μεταφορικό μας έργο με την ανοχή της Πολιτείας. Και αντί το υπουργείο να δώσει λύσεις, η κυρία Κεφαλογιάννη εκδίδει διευκρινιστικές εγκυκλίους μέσω του Υπ. Τουρισμού που παρερμηνεύουν το νόμο και εμποδίζουν τις ελεγκτικές αρχές να βεβαιώσουν παραβάσεις και να επιβάλλουν ποινές. Η εμμονή για μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση από το 2026 είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου για το επάγγελμά μας». Παράλληλα, ο Σύνδεσμος Αυτοκινητιστών Ταξί Αθηνών (ΣΑΤΑ) καλεί τη Δευτέρα στις 11 το πρωί σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ