X
Επικαιρότητα

Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ) – Η εξέλιξη των έργων

Τα εργοτάξια του ΒΟΑΚ έχουν ήδη εγκατασταθεί σε τρία συνολικά σημεία, στο τμήμα «Χερσόνησος – Νεάπολη» που κατασκευάζεται μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και στο «Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος», που εκτελείται ως δημόσιο έργο.

Την εξέλιξη των έργων στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) επέβλεψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αρμόδιος για τις Υποδομές Νίκος Ταχιάος, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Περιφέρεια Κρήτης. Ο κ. Ταχιάος επισκέφθηκε τα εργοτάξια του ΒΟΑΚ που έχουν ήδη εγκατασταθεί σε τρία σημεία, δηλαδή στο τμήμα «Χερσόνησος – Νεάπολη» που κατασκευάζεται μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και στο τμήμα «Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος», που εκτελείται ως δημόσιο έργο και χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπου ενημερώθηκε αναλυτικά από τους μηχανικούς για την εξέλιξη των εργασιών στα δύο τμήματα αυτά και πραγματοποίησε αυτοψίες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο νησί ο Υφυπουργός Υποδομών συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τους Δημάρχους Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό και Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα, με τους οποίους συζήτησε τις αιτιάσεις που έχουν εγείρει στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με τη διέλευση του ΒΟΑΚ από τον ευρύτερο πολεοδομικό ιστό του Ηρακλείου. Σε όλες τις συναντήσεις τον υφυπουργό συνόδευαν ο γενικός διευθυντής συγκοινωνιακών υποδομών Δημήτρης Αναγνώπουλος και κλιμάκιο μηχανικών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων.

Αυτή τη στιγμή, ο προϋπολογισμός των έργων που ωριμάζουν ή βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ολοκλήρωσης από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ξεπερνά τα 3,5 δισ. ευρώ. Ένα πολύ μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού αυτού καταλαμβάνει καταρχάς ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης που θα ενισχύσει την ασφάλεια και την ταχύτητα των μετακινήσεων. Ήδη έχουν εγκατασταθεί τα πρώτα εργοτάξια στο τμήμα από τον Άγιο Νικόλαο μέχρι την Χερσόνησο. Ταυτόχρονα, τρέχει και το ζήτημα της συμβασιοποίησης της παραχώρησης για το τμήμα «Χανιά–Ηράκλειο», για το οποίο ακολουθείται έναν αναλυτικό οδικό χάρτη που θα επιτρέψει να δούμε πολύ σύντομα και εκεί, τα πρώτα εργοτάξια.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!