top icon
Επικαιρότητα

Το F1 in Schools Ελλάδος για Δημοτικά ανέδειξε Πρωταθλητές για το 2024

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Εθνικοί Τελικοί του 9ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού F1 in Schools για Δημοτικά, με την συμμετοχή 25 ομάδων από όλη την Ελλάδα.

Oι αγώνες διενεργήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Μποδοσάκειου Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου Αθηνών στην Κάντζα Αττικής και στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η ομάδα Boom Fasters από το 20ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών και την δεύτερη θέση κέρδισε η ομάδα Amazon Racing από το ίδιο σχολείο. Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας βρέθηκε η ομάδα ‘Lauda Racing – Majestic Turbos’ από το Μποδοσάκειο Δημοτικό του Κολλεγίου Αθηνών. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν ομάδες από το Δημοτικό της Σχολής Μωραΐτη, τα Εκπαιδευτήρια Παλλάδιο Βάρης, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου, το 26ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών και το Δημοτικό Σχολείο Νέας Σελεύκειας Ηγουμενίτσας.

F1 In Schools

Ο Εθνικός Συντονιστής του προγράμματος F1 in Schools σε Ελλάδα και Κύπρο, Δημήτρης Πολυματίδης, δήλωσε σχετικά: «Το πρόγραμμα F1 in Schools αποτελεί μια βιωματική απολαυστική εμπειρία μετάδοσης γνώσεων για τα παιδιά, ενθαρρύνει την χρήση ψηφιακών τεχνολογιών για μαθησιακούς σκοπούς στο σχολείο και βοηθά στην περαιτέρω ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης των μαθητών. Φέτος είχαμε την μεγάλη χαρά να δούμε στους τελικούς και τέσσερις ομάδες αποτελούμενες μόνο από κορίτσια: Amazons Racing από το 20ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, Καλλιπάτειρα από το 26ο Δ.Σ. Αχαρνών, Supersonics από την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή και Rainbow Girls από το Δημοτικό Σχολείο Πλαταιών».

F1 In Schools

Το F1 in Schools είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα διαθεματικά προγράμματα στο κόσμο, εγκεκριμένο και από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα βοηθά τα παιδιά στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων μέσω των τεχνολογιών STEM και να καλλιεργήσουν τις λεγόμενες Ήπιες Δεξιότητες (Soft Skills) 21ου αιώνα, όπως ικανότητες επικοινωνίας και να αλληλεπιδρούν αποτελεσματικά με τους άλλους, να προσαρμόζονται σε διάφορες καταστάσεις και να συνεργάζονται καλά σε ομάδες. Στο F1 in Schools για Δημοτικά συμμετέχουν παιδιά ηλικίας από Γ’ έως ΣΤ’ τάξης Δημοτικού, τα οποία μαζί με τις προαναφερόμενες δεξιότητες αποκτούν γνώσεις Φυσικής και Μηχανικής, καθώς και ικανότητες κριτικής σκέψης και επίλυσης προβλημάτων. Επίσης, τα παιδιά μαθαίνουν βασικές έννοιες της διοίκησης – διαχείρισης έργου και την ιδέα της βιωσιμότητας.

F1 In Schools

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό F1 in Schools και για να δηλώσει μια ομάδα συμμετοχή, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: https://f1inschoolsgreece.com/

F1 In Schools

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ