X
Επικαιρότητα

Συνελήφθησαν να μεταφέρουν παράνομα επιβάτες

Μεταξύ άλλων διεξήχθησαν και έλεγχοι για την αντιμετώπιση παραβάσεων από ιδιωτικής χρήσης επιβατικών οχημάτων τύπου van, που μεταφέρουν παράνομα επιβάτες.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη διευκόλυνση και προστασία του συνόλου των χρηστών των οδικών δικτύων (πεζών και οδηγών), στην τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, συγκροτεί συνεργεία τροχονομικών ελέγχων και πραγματοποιεί στοχευμένες αστυνομικές δράσεις σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων πραγματοποίησαν σε περιοχές του Δήμου Θεσσαλονίκης, εντατικούς ελέγχους για την αντιμετώπιση παραβάσεων ιδιωτικής χρήσης επιβατικών οχημάτων τύπου van που μεταφέρουν παράνομα επιβάτες, κατά τους οποίους βεβαίωσαν συνολικά 4 παραβάσεις για υποκλοπή μεταφορικού έργου και στέρηση έγκυρης σύμβασης μίσθωσης, καθώς οι οδηγοί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις μεταφοράς επιβατών-πολιτών.

Στους οδηγούς και τους ιδιοκτήτες επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ στον καθένα και επιπρόσθετα στους ιδιοκτήτες επιβλήθηκε πρόστιμο 800 ευρώ και αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας για στέρηση έγκυρης άδειας μίσθωσης. Σημειώνεται ότι στο ίδιο χρονικό διάστημα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης βεβαίωσαν επιπλέον 738 παραβάσεις, εκ των οποίων 338 για παράνομη στάθμευση και 17 για μέθη. Στους παραβάτες οδηγούς επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές, ενώ παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν προκειμένου να διασφαλιστεί υψηλό επίπεδο οδικής ασφάλειας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!