top icon
Επικαιρότητα

Σε εξέλιξη τα οδικά έργα σε Μακεδονία και Θράκη

Προχωρούν τα οδικά έργα που έχουν προγραμματιστεί στη Μακεδονία και στη Θράκη, τα οποία αναμένεται να αναβαθμίσουν σημαντικά τις μεταφορές και τις μετακινήσεις στη βόρεια Ελλάδα.

To πρώτο από αυτά τα οδικά έργα είναι η κατασκευή του τμήματος «ανισόπεδου κόμβου Κρηνίδων – ισόπεδου κόμβου Σταυρού» του κάθετου άξονα «Σέρρες –Δράμα –Καβάλα» (Ε-61). Το έργο με προϋπολογισμό 60,76 εκατομμυρίων ευρώ αφορά στην κατασκευή τμήματος μήκους 8,26 χιλιομέτρων. Περιλαμβάνει τους κόμβους Κρηνίδων και Σταυρού που επιτρέπουν τη σύνδεσή του με τις υφιστάμενες εθνικές οδούς «Δράμα–Καβάλα» και «Ελευθερούπολη–Καβάλα». Η σχετική σύμβαση προβλέπει την ολοκλήρωση του έργου το 2025.

Το οδικό έργο «Δημάριο –Ελληνοβουλγαρικά σύνορα» με προϋπολογισμό 51,76 εκατομμυρίων ευρώ αποτελεί το βορειότερο τμήμα του κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού «Ξάνθη–Εχίνος–Ελληνο-βουλγαρικά σύνορα», με μήκος περίπου 8 χιλιόμετρα. Αναμένεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2023. Σημειώνεται ότι για την αντιμετώπιση γεωλογικών ζητημάτων πρόκειται να υπογραφεί νέα σύμβαση, προκειμένου οι παρεμβάσεις να ολοκληρωθούν μέσα στο 2023.

Παράλληλα, αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για το τμήμα «Παράκαμψη Μελιβοίων –Δημάριο» με προϋπολογισμό 48,8 εκατομμυρίων ευρώ. Το τμήμα αυτό βρίσκεται νοτιότερα του υπό κατασκευή τμήματος Δημάριο –Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, και έχει μήκος 10,5 χιλιομέτρων.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ