X
Επικαιρότητα

Προχωρά η κατασκευή της νέας γέφυρας του Ευρώτα

Ξεκίνησαν οι εργασίες σκυροδέτησης του καταστρώματος της νέας γέφυρας του ποταμού Ευρώτα, πλησίον της υπάρχουσας μεταλλικής, στη Σκάλα Λακωνίας.

Ξεκίνησαν οι εργασίες σκυροδέτησης του καταστρώματος, του πρώτου ανοίγματος της νέας γέφυρας στη Σκάλα, που υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Κατασκευή νέας γέφυρας στον ποταμό Ευρώτα, πλησίον της υπάρχουσας μεταλλικής γέφυρας στη Σκάλα Λακωνίας», προϋπολογισμού 4.465.000 ευρώ (με ΦΠΑ 24%). Το αντικείμενο του έργου, περιλαμβάνει την κατασκευή οδικών και τεχνικών έργων συνολικού μήκους 310 μέτρων και ειδικότερα την κατασκευή γέφυρας μήκους 90 μέτρων, στον ποταμό Ευρώτα, καθώς και την συναρμογή της με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο.

Η νέα γέφυρα κατασκευάζεται πλησίον της υπάρχουσας παλαιάς μεταλλικής γέφυρας και σε απόσταση περίπου 11,50 μέτρων νοτιοανατολικά από τον άξονα της υφιστάμενης γέφυρας. Το πλάτος της θα είναι 13,20 μέτρα και η τυπική της διατομή περιλαμβάνει μια λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 3,25 μέτρων ανά κατεύθυνση, μια λωρίδα καθοδήγησης, πλάτους 0,25 μέτρων ανά κατεύθυνση και πεζοδρόμια πλάτους 2,10 μέτρων ανά κατεύθυνση καθώς και το απαραίτητο πλάτος για την τοποθέτηση των στηθαίων ασφαλείας της οδού.

Η γέφυρα είναι μικτής κατασκευής, με φορέα που κατασκευάζεται από μεταλλικούς δοκούς και οπλισμένο σκυρόδεμα. Οι προσαγωγοί οδοί που συνδέουν την γέφυρα με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο θα έχουν πλάτος καταστρώματος που θα κυμαίνεται από 7 έως 9 μέτρα, σύμφωνα με τις διατομές της εγκεκριμένης μελέτης εφαρμογής γεωμετρικού σχεδιασμού της οδού, με την κατασκευή πεζοδρομίου πλάτους 1,50 μέτρων εκατέρωθεν αυτού. Πηγή: https://best-tv.gr/

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!