top icon
Επικαιρότητα

Προχωρά η αναβάθμιση του Προαστιακού Δυτικής Αττικής

H νέα γραμμή του Προαστιακού Δυτικής Αττικής που θα κατασκευαστεί θα εξυπηρετεί τις περιοχές Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μεγάρων, Νερακίου και Νέας Περάμου.

Η κατασκευή της μονής γραμμής μήκους 36 χιλιομέτρων στα δυτικά της Αθήνας, από τα Άνω Λιόσια μέχρι τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό των Μεγάρων, θα εξυπηρετεί τις πυκνοκατοικημένες περιοχές Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μεγάρων, καθώς και τις περιοχές Νερακίου και Νέας Περάμου. Τα οφέλη που θα προκύψουν από την χρήση της νέας γραμμής θα είναι, πρώτα από όλα, η μείωση κόστους και χρόνου μετακίνησης των επιβατών του Προαστιακού Σιδηροδρόμου. Ακόμη, η βελτίωση αξιοπιστίας της παρεχόμενης υπηρεσίας μεταφοράς και η αποφυγή καθυστερήσεων, λόγω μη ανάμειξης με την υπόλοιπη κυκλοφοριακή κίνηση.

Θα βελτιωθεί επίσης η άνεση και ασφάλεια των μετακινουμένων, λόγω καλύτερων συνθηκών κίνησης και στάθμευσης. Καλύτερες συνθήκες αναμονής στους σταθμούς, μείωση ατυχημάτων, μείωση ρύπων και επιπέδου θορύβου, μείωση κυκλοφοριακής συμφόρησης της περιοχής για όσους μετακινούνται με επιβατικά αυτοκίνητα ή λεωφορεία, είναι τα αναμενόμενα θετικά που θα προκύψουν, μαζί με την ανάπτυξη της περιοχής λόγω αναβάθμισης της προσβασιμότητας σε αυτήν.

Το εργοτάξιο του Προαστιακού Σιδηρόδρομου Δυτικής Αττικής είναι στην Νέα Πέραμο, όπου θα βρίσκεται ο ένας από τους τέσσερις νέους σταθμούς. Οι υπόλοιποι τρεις θα κατασκευαστούν στο Νεράκι, στο Λουτρόπυργο και στο κέντρο των Μεγάρων. Η επέκταση βρίσκεται εντός της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής προς Πελοπόννησο. Επίσης, η νέα γραμμή θα συνδέσει τη Δυτική Αττική με την Αθήνα, με το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», τον Πειραιά και το υπόλοιπο σιδηροδρομικό δίκτυο. Το συνολικό κόστος του έργου εκτιμάται στα 95.742.101,92 ευρώ και υπολογίζεται να υλοποιηθεί μέχρι το 2026.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ