top icon
Επικαιρότητα

Περιφέρεια Αττικής: έμφαση στην οδική ασφάλεια και στην βιώσιμη αστική κινητικότητα

Στοχευμένες παρεμβάσεις από την Περιφέρεια Αττικής για την βελτίωση του οδικού δικτύου και την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας.

Η Περιφέρεια Αττικής με μία σειρά στοχευμένων παρεμβάσεων που αφορούν στη βελτίωση του οδικού δικτύου, την φωτεινή σηματοδότηση, τη διαχείριση της κυκλοφορίας, τη βελτίωση των διαγραμμίσεων, την τοποθέτηση πινακίδων και τον εξωραϊσμό των νησίδων πρασίνου, έχει καταφέρει στα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής της να αλλάξει σημαντικά την εικόνα του οδικού χάρτη της Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό έχει εκπονήσει λεπτομερή βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό ο οποίος περιλαμβάνει συνολικές εργολαβίες ασφαλτόστρωσης ύψους 100.000.000 ευρώ, καθολική αλλαγή 30.000 φωτιστικών οδικού φωτισμού παλαιάς τεχνολογίας με Led, δημιουργία έξυπνων διαβάσεων, τοποθέτηση έξυπνων φαναριών τα οποία θα προσαρμόζονται ανάλογα με την κυκλοφορία προκειμένου να αλλάξει ριζικά τα επόμενα χρόνια το τοπίο στην Αττική.

Έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην οδική ασφάλεια σε κεντρικές οδικές αρτηρίες που συμβαίνουν τροχαία ατυχήματα, όπως είναι για παράδειγμα η λεωφόρος Ποσειδώνος. Επιπλέον, στην παραλιακή υλοποιούνται μια σειρά από έργα διασύνδεσης με το Φαληρικό. Με βάση τις σχετικές κατευθύνσεις και όπως ορίζουν τα ευρωπαϊκά πρότυπα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας υλοποιούν συγκεκριμένες δράσεις που εξασφαλίζουν την αστική βιώσιμη κινητικότητα και τη προσβασιμότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ