top icon
Επικαιρότητα

Παρουσιάστηκε το μίνι μοντέλο πόλης της Next e.GO Mobile

Παρουσιάστηκε σε εκδήλωση το βράδι της Τρίτης 5 Οκτωβρίου στην Αθήνα το ηλεκτροκίνητο μίνι μοντέλο πόλης e.GO, που θα κατασκευάζεται και στην Ελλάδα από την εταιρεία Next e.GO Mobile.

Πρόκειται για ένα μικρών διαστάσεων ηλεκτρικό όχημα πόλης με ισχύ 110 ίππων, το οποίο κυκλοφορεί στην έκδοση Life και από το 2022 θα αποκτήσει και μια πιο extreme έκδοση, με την ονομασία e-Cross. Στα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνονται και δύο ακόμη εκδόσεις, πενταθέσιες και επταθέσιες, οι οποίες θα προκύψουν το 2024.

Η Next e.GO Mobile έχει σήμερα ένα εργοστάσιο παραγωγής στο Άαχεν της Γερμανίας (το Ακυίσγρανον των Βυζαντινών), ενώ πρόσφατα ξεκίνησε η κατασκευή ενός δεύτερου εργοστασίου στο Λόβιτζ της Βουλγαρίας. Το νέο εργοστάσιο στη γειτονική χώρα εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει να λειτουργεί το 2023, με ετήσια παραγωγή περίπου 40.000 μονάδων. Ένα ακόμη εργοστάσιο της γερμανικής εταιρείας έχει αποφασιστεί να ιδρυθεί στην Ελλάδα, πράγμα που σημαίνει ότι για πρώτη φορά ύστερα από 30 σχεδόν χρόνια ένα αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στην χώρα μας.

Next e.GO Mobile

Με βάση τα όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση της λεωφόρου Αλεξάνδρας, η αρχική σκέψη είναι να ξεκινήσει το 2024 ένα εργοστάσιο μικρών διαστάσεων κόστους 25 εκατομμυρίων ευρώ και ευέλικτο, που σε πρώτη φάση θα κατασκευάζει 2.000 αυτοκίνητα το χρόνο. Τα οχήματα αυτά θα πωλούνται στη χώρα μας και αν όλα πάνε καλά, η επένδυση θα φτάσει μελλοντικά τα 100 εκατομμύρια ευρώ και η ετήσια παραγωγή τις 20.000 μονάδες.

Next e.GO Mobile

Η τελική επιλογή για την τοποθεσία που θα κτιστεί το εργοστάσιο δεν έχει γίνει ακόμη. Υποψήφιες είναι 24 πόλεις, οι περισσότερες από τη Βόρεια Ελλάδα. Βόλος, Θεσσαλονίκη και Καβάλα φαίνεται πως έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες από τις υπόλοιπες πόλεις, όμως οριστικά θα ξέρουμε περίπου στα μέσα του Δεκεμβρίου. Βασική προϋπόθεση είναι η ύπαρξη κοντά στο εργοστάσιο σιδηροδρο μικής γραμμής και λιμανιού. Σκοπός της γερμανικής εταιρείας είναι να προσληφθούν για τη δουλειά αυτή όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες. Προβλέπεται η δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εργασίας, με άλλες 5.500 θέσεις εργασίας να συνδέονται με την συγκεκριμένη επένδυση.

Next e.GO Mobile

Η Next e.GO Mobile θα συνεργαστεί επίσης με τα πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης και του Άαχεν. Τέλος, υπάρχουν σκέψεις να λειτουργήσει εργοστάσιο και στο Μεξικό, ενώ η εταιρεία θέλει να εισέλθει και στην αγορά της Ελβετίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ