X
Επικαιρότητα

Oδικά έργα στον κάθετο άξονα «Δράμα – Καβάλα»

Τα οδικά έργα στον κάθετο άξονα «Δράμα – Καβάλα» βρίσκεται μέσα στις πέντε σημαντικές παρεμβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας που είναι σε τροχιά υλοποίησης από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Το έργο, προϋπολογισμού 49 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς ΦΠΑ, αφορά στην κατασκευή του τελευταίου υποτμήματος του άξονα «Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Προμαχώνα», μήκους περίπου 8,3 χιλιομέτρων. Εργασίες εκτελούνται στο υποτμήμα Κρηνίδες – Άγιος Σύλλας. Το ποσό της προκαταβολής για τις αποζημιώσεις απαλλοτριωμένων εκτάσεων εκτιμάται ότι θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων εντός του εφετινού καλοκαιριού, οπότε και απελευθερώνεται πλήρως το μέτωπο των εργασιών, στο σύνολο του έργου.

Για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση του έργου απαιτείται συμπληρωματική σύμβαση έργου, ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα καλυφθούν από τον προϋπολογισμό του ΕΠΑ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Μετά και την εξασφάλιση των επιπλέον απαιτούμενων κονδυλίων για την ολοκλήρωση του έργου, η περαίωση του έργου υπολογίζεται στο πρώτο τρίμηνο του 2026.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!