top icon
Επικαιρότητα

Οδικά έργα στη Λακωνία: αναβάθμιση για το τμήμα «Σπάρτη – Γύθειο»

Νέα χάραξη προβλέπεται για τα 10,4 χιλιόμετρα, από τα συνολικά 24,3 χλμ. της υφιστάμενης οδού «Σπάρτη – Γύθειο».

Πρώτος στόχος για τα οδικά έργα στη Λακωνία είναι η βελτίωση της υφιστάμενης Εθνικής Οδού «Σπάρτη-Γύθειο». Πρόκειται για ένα δρόμο μήκους 24,3 περίπου χλμ., εκ των οποίων τα 10,4 χλμ. περίπου αφορούν σε νέα χάραξη. Τα προβλεπόμενα έργα της μελέτης, όπως παραδείγματος χάριν αρτηρία, ισόπεδοι κόμβοι, κάθετο και παράπλευρο οδικό δίκτυο, σε συνδυασμό με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο, που αξιοποιείται όπου είναι εφικτό, εξασφαλίζουν επαρκώς τη σύνδεση της Εθνικής Οδού με τους γειτονικούς οικισμούς.

Σε πολύ μεγάλο βαθμό, οι αναγκαίες μελέτες είχαν ολοκληρωθεί το 2014. Αντί να γίνουν συμπληρωματικές συμβάσεις, οι οποίες θα δημιουργούσαν τεράστια προβλήματα και επιπλέον καθυστερήσεις στο έργο, ενεκρίθη στις 25 Οκτωβρίου 2021 ο 1ος Συγκριτικός Πίνακας και επομένως τακτοποιήθηκε το τεχνικό αντικείμενο της Σύμβασης.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έδωσε εντολή στον παραχωρησιούχο, τη ΜΩΡΕΑΣ ΑΕ, για την εκτέλεση κάποιων συμπληρωματικών αντιπλημμυρικών έργων. Ο παραχωρησιούχος είναι υποχρεωμένος να δώσει και κάποιες επιπλέον μελέτες για αντισταθμιστικά έργα, μέσα στις οποίες εντάσσεται και η εκπόνηση των υπολειπόμενων μελετών για το «Σπάρτη-Γύθειο». Θα χρειαστεί ακόμη ένα έτος, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να παραδοθούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ