top icon
Επικαιρότητα

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου αναβαθμίζει τον οδοφωτισμό του

Υπεγράφη η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού στον Δήμο του Αγίου Δημητρίου.

Στην υπογραφή σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση οδοφωτισμού του Δήμου Αγίου Δημητρίου προχώρησε ο Δήμαρχος Στέλιος Μαμαλάκης. Στόχος είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του δημοτικού οδοφωτισμού, μέσω της αντικατάστασης συμβατικών φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων με νέα σύγχρονης τεχνολογίας φωτιστικά σώματα και λαμπτήρες (LED) και την εγκατάσταση ειδικού εξοπλισμού ελέγχου της λειτουργίας των φωτιστικών. Σύμφωνα με τη σύμβαση η συνολική δαπάνη της προμήθειας ανέρχεται σε 2.671.150,34 ευρώ. Το συγκεκριμένο κόστος, θα καλυφθεί με δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, σύμφωνα με τις διαδικασίες που είχε δρομολογήσει η διοίκηση Ανδρούτσου.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Στέλιος Μαμαλάκης, δήλωσε σχετικά: «Η αναβάθμιση του οδοφωτισμού θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας, στη μείωση του κόστους λειτουργίας και στην προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα, θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης μας, προσφέροντας ασφάλεια και καλύτερη ορατότητα. Στόχος μας είναι να διευθετηθούν οι ελλείψεις και οι αστοχίες που υπήρξαν από την προηγούμενη διοίκηση κατά την προετοιμασία της ωρίμανσης του έργου. Η νέα δημοτική αρχή δεσμεύεται να ολοκληρώσει το έργο και να επιλύσει όλα τα εκκρεμή ζητήματα, ώστε να έχουμε ένα πλήρως λειτουργικό και σύγχρονο σύστημα φωτισμού».

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Κάππος τόνισε: «Αντικείμενο της σύμβασης είναι η αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών σωμάτων με νέα τεχνολογίας LED. Δυστυχώς, η προηγούμενη δημοτική αρχή άφησε ένα μεγάλο έργο ημιτελές, καθώς η σύμβαση δεν περιλαμβάνει τον χαμηλό φωτισμό σε πάρκα, πλατείες και αθλητικές εγκαταστάσεις. Επιπλέον, υπάρχουν σημαντικά τεχνικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως η κατάσταση των ηλεκτρικών δικτύων και των μεταλλικών ιστών. Ως νέα διοίκηση θα επιδιώξουμε την ευρύτερη ανάπτυξη του δικτύου».

odofotismos

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ποιος θεωρείτε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού EKO Ράλλυ Ακρόπολις;

    Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ