top icon
Επικαιρότητα

Μετρό Θεσσαλονίκης – Ραντεβού τον Νοέμβρη

Η κύρια γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης, με δεκατρείς σταθμούς, θα παραδοθεί τον Νοέμβριο, ενώ θα υπάρχει πλήρης προσβασιμότητα πεζών και οχημάτων σε όλους τους σταθμούς του.

Υπεγράφη στη Θεσσαλονίκη η συμπληρωματική σύμβαση για την υλοποίηση έργων προσβασιμότητας από πεζούς και οχήματα στον σταθμό Μετρό «Νέα Ελβετία» μεταξύ της «Ελληνικό Μετρό» και του αναδόχου του έργου παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου, του αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρι Μπίλλια, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη και του διευθύνοντος συμβούλου και αντιπροέδρου του ΔΣ της «Ελληνικό Μετρό ΑΕ», Νικόλαου Κουρέτα.

Η σύμβαση προβλέπει την κατασκευή του αδιάνοικτου τμήματος της οδού Μιχαήλ Ψελλού, μήκους περίπου 500 μ., την αναδιαμόρφωση των εκατέρωθεν κόμβων σύνδεσής της με το υπόλοιπο οδικό δίκτυο και τη δημιουργία ενός σύγχρονου σταθμού μετεπιβίβασης αστικών λεωφορείων, ταξί και οχημάτων ιδιωτικής χρήσης. Το έργο έχει προϋπολογισμό 10,47 εκατομμύρια ευρώ πλέον ΦΠΑ και αναμένεται να ολοκληρωθεί ταυτόχρονα με τη λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης, τον Νοέμβριο που μας έρχεται.

Μία ακόμη σημαντική παρέμβαση βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά την βελτίωση της πρόσβασης στους τρείς σταθμούς του Μετρό επί της οδού Πόντου. Δρομολογούνται συζητήσεις με τον Δήμο Καλαμαριάς προκειμένου να βελτιωθούν, στο μέτρο του εφικτού, οι συνθήκες πρόσβασης σε αυτούς.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ