X
Επικαιρότητα

Μακεδονία – Στα σκαριά οι οδικοί άξονες «Θεσσαλονίκη-Έδεσσα» και «Δράμα -Αμφίπολη»

Οι τελευταίες εξελίξεις για τα πλάνα κατασκευής δύο πολύ σημαντικών οδικών αξόνων για τη Μακεδονία, τους «Θεσσαλονίκη-Έδεσσα» και «Δράμα -Αμφίπολη».

Ο οδικός άξονας «Θεσσαλονίκη–Έδεσσα» έχει προϋπολογισμό ύψους 411 εκατομμυρίων ευρώ, με εκτιμώμενη ολοκλήρωση τα τρία χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαγωνιστική διαδικασία. Τον Ιούλιο του 2024 ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του ανταγωνιστικού διαλόγου και μετά την υποβολή σχολίων από τους προεπιλεγέντες θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος του ανταγωνιστικού διαλόγου. Με την ολοκλήρωση του ανταγωνιστικού διαλόγου θα συνταχθεί το τεύχος υποβολής δεσμευτικών προσφορών, με προβλεπόμενη ημερομηνία το Νοέμβριο του 2024. Προσωρινός ανάδοχος αναμένεται να αναδειχθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2025.

Ο οδικός Άξονας «Δράμα–Αμφίπολη» έχει προϋπολογισμό 199,8 εκατ. ευρώ, με εκτιμώμενη ολοκλήρωση τα τρία χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαγωνιστική διαδικασία. Τον Ιούλιο του 2024 ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του ανταγωνιστικού διαλόγου και μετά την υποβολή σχολίων από τους προεπιλεγέντες θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος του ανταγωνιστικού διαλόγου. Με την ολοκλήρωση του ανταγωνιστικού διαλόγου θα συνταχθεί το τεύχος υποβολής δεσμευτικών προσφορών, με προβλεπόμενη ημερομηνία το Νοέμβριο του 2024. Προσωρινός ανάδοχος αναμένεται να αναδειχθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2025.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!