X
Επικαιρότητα

Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας – Tρία χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τα τρία χρόνια λειτουργίας του Κέντρου τονίστηκε η αξιοποίησή του ως εργαλείου προάσπισης της οδικής ασφάλειας, μείωσης της ταλαιπωρίας των πολιτών και βελτίωσης της λειτουργικότητας του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής.

Στην εκδήλωση επισημάνθηκε ότι το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας, αποτελεί ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Μάλιστα, τονίστηκε ότι σύγχρονα έργα υποδομών και εξυπηρέτησης στις μετακινήσεις των πολιτών, όπως το Μετρό μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κυκλοφοριακό φόρτο. Ως ενδεικτικό παράδειγμα αναφέρεται ο Πειραιάς όπου η κίνηση έχει μειωθεί σε κεντρικές αρτηρίες ως και 25%.

Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τη στατιστική επεξεργασία των δεδομένων μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στη μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών και στην ενίσχυση της ασφάλειας. Αυτό φάνηκε άλλωστε και σε κεντρικά σημεία του Πειραιά, αμέσως μόλις δόθηκαν προς χρήση οι σταθμοί του Μετρό. Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Ελληνική Αστυνομία και τους Δήμους, θα αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για την ομαλή και ασφαλή διαχείριση της κυκλοφορίας. Για τη διοίκηση της Περιφέρειας η οδική ασφάλεια είναι προτεραιότητα.

Στην εκδήλωση, συμμετείχαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ο επίκουρος Καθηγητής τους και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ), Π. Παπαντωνίου, ο Π. Καρυώτης Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών, ο Κ. Λογοθέτης Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας, ο Ν. Τσούνης προϊστάμενος του τμήματος του Κέντρου Διαχείρισης της Κυκλοφορίας και στελέχη της Περιφέρειας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!