X
Επικαιρότητα

Καύσιμα – Πώς θα δοθεί η έκπτωση

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μεταξύ άλλων το πλαίσιο γύρω από τα νέα μέτρα για τα καύσιμα, ενώ μέσα στην ημέρα θα γίνει η εξειδίκευση των μέτρων από τους συναρμόδιους υπουργούς.

Με εισοδηματικά κριτήρια θα δοθεί η έκπτωση στα καύσιμα. Ο «κόφτης» του εισοδήματος ορίζεται στις 30.000 ευρώ για τον έγγαμο με τρία παιδιά. Η επιστροφή μέρους του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) θα γίνεται για τα πρώτα 180 λίτρα, που αυτό σημαίνει πως θα υπάρχει μια επιδότηση μηνιαίως, η οποία αναμένεται να ξεκινά απότα 36 ευρώ το μήνα και δεν αποκλείεται σε ορισμένες φορές να φτάσει τα 55 ευρώ.

Το μέτρο δεν θα ισχύσει αναδρομικά. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να κάνουν αίτηση μέσω του gov.gr ώστε να μπορέσουν να πάρουν την επιδότηση-επιστροφή. Μέσα στην ημέρα θα διευκρινιστεί εάν με την αίτηση ο καταναλωτής θα μπορεί να λαμβάνει ένα κουπόνι που θα το εκτυπώνει μέσω του gov.gr και με αυτό θα παίρνει την έκπτωση από το πρατηριούχο ή θα πρέπει μέσω του gov.gr να επισυνάψει τις αποδείξεις αγοράς ώστε να του επιστραφεί το ποσό. Βέβαια αυτή η δεύτερη επιλογή είναι πιο χρονοβόρα καθώς οι πολίτες πληρώνουν τώρα τις πολύ υψηλές τιμές στα καύσιμα. Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!