X
Επικαιρότητα

Hλεκτρικά αυτοκίνητα για τον Δήμο Αθηναίων

Παραδόθηκαν την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 12 ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του στόλου των δημοτικών υπηρεσιών.

Η απόκτηση των νέων οχημάτων εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική του Δήμου για την προώθηση της μικροκινητικότητας. Συνδυάζουν την πρακτική μετακίνηση μέσα στην πόλη και την προστασία του περιβάλλοντος ενώ αναμένεται να ενισχύσουν τις Διευθύνσεις Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Δημοτικής Αστυνομίας, Παιδείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δια Βίου Μάθησης και Eνεργού Γήρανσης & Λεσχών Φιλίας. Η δωρεά των οχημάτων έγινε από την εταιρεία «AIGLON» του ομίλου Συγγελίδη.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Δούκας ανέφερε σχετικά: «Στον Δήμο Αθηναίων, εκσυγχρονίζουμε τον δημοτικό στόλο οχημάτων με 12 αυτοκίνητα πόλης, 100% ηλεκτρικά, μηδενικού θορύβου και μηδενικών ρύπων. Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι γιατί κάνουμε πράξη τη βιώσιμη κινητικότητα και μικροκινητικότητα, και είμαστε βέβαιοι ότι τέτοιες πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν και στο μέλλον».

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!