top icon
Επικαιρότητα

Έρχεται επιδότηση και για τα καύσιμα

Διευρύνεται το «πακέτο» των μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, με την προσθήκη παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση των αυξημένων τιμών των καυσίμων.

Αυτές θα έρθουν να προστεθούν στη συνέχιση της στήριξης των τιμολογίων του ρεύματος και του φυσικού αερίου, αλλά και στην «επιταγή ακρίβειας» προς τους ευάλωτους, και θα ανακοινωθούν προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κράτος θέλει να κατευθύνει τη στήριξη στα ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις και όχι να εφαρμόσει ένα οριζόντιο μέτρο από το οποίο θα επωφεληθούν οι πάντες, όπως για παράδειγμα μια γενική μείωση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) ή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα.

Η στήριξη αυτή θα μπορούσε να γίνει πιθανά με μια μορφή επιστροφής φόρους ή με κουπόνι καυσίμων για τους πιο αδύναμους εισοδηματικά. Για παράδειγμα, η Πορτογαλία επιδοτεί τη δαπάνη για καύσιμα ως 50 λίτρα τον μήνα, με κόστος 133 εκατομμύρια ευρώ για τον προϋπολογισμό της. Η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει ένα μέτρο στήριξης των ευάλωτων, επιστρέφοντας τα επιπλέον έσοδα από ΦΠΑ στα καύσιμα. Επίσης, πρόθεση των αρμοδίων είναι να διατηρήσουν τον μειωμένο Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) στις μεταφορές.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ