X
Επικαιρότητα

Επιπλέον 35 νέα λεωφορεία στην Αττική

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ), δρομολογούνται 35 νέα λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, τα οποία εξυπηρετούν 11 γραμμές.

Μαζί με τα 75 λεωφορεία που ήδη κυκλοφορούν στις περιαστικές γραμμές της Αττικής, καθώς και τα 140 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία της ΟΣΥ, ο συνολικός αριθμός των νέων οχημάτων που έχουν ενσωματωθεί στον στόλο των αστικών συγκοινωνιών ανέρχεται πλέον στα 250.

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, αφού επιθεώρησε στο αμαξοστάσιο τα νέα οχήματα, δήλωσε σχετικά: «Κάθε μήνα αυξάνεται ο αριθμός των νέων λεωφορείων που δρομολογούνται στην Αττική. Πλέον, ενσωματώνονται, σε 11 γραμμές της Αττικής 35 νέα, σύγχρονα οχήματα, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Αυτά έρχονται να προστεθούν στα 75 που ήδη κυκλοφορούν, καθώς και στα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία. Συνεπώς, ο στόλος των αστικών συγκοινωνιών έχει ήδη ανανεωθεί, με 250 καινούργια οχήματα, που προσφέρουν καλύτερες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό και εξασφαλίζουν προσβασιμότητα σε όλους τους συμπολίτες μας. Στόχος είναι η πλήρης ανανέωση του στόλου των οχημάτων, με τη δρομολόγηση 950 νέων λεωφορείων στην Αττική έως το τέλος καλοκαιριού του 2025».

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!