top icon
Επικαιρότητα

Έπεσαν οι υπογραφές για την κατασκευή της παράκαμψης Γιάλοβας στη Μεσσηνία

Υπεγράφη στις 31 Μαΐου στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η σύμβαση για την κατασκευή του οδικού έργου της παράκαμψης της Γιάλοβας.

Η παράκαμψη αποτελεί τμήμα της «9ης Εθνικής Οδού», δηλαδή του οδικού άξονα που ξεκινά από την Πάτρα και, μέσω του Πύργου και της Κυπαρισσίας, καταλήγει στη Μεθώνη. Το έργο αφορά στη βελτίωση τμήματος μήκους 3,5 χιλιομέτρων της υφιστάμενης οδού, και την κατασκευή νέου τμήματος μήκους 4,2 χιλιομέτρων για την παράκαμψη του οικισμού της Γιάλοβας. Η σύμβαση προβλέπει και συνοδά έργα, όπως ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι, τεχνικά έργα γεφύρωσης ρεμάτων, έργα αντιστήριξης, άνω διάβαση υφιστάμενης οδού, ηλεκτροφωτισμό, διευθέτηση απορροής ομβρίων υδάτων και άλλα. Το έργο έχει προϋπολογισμό ύψους 37,4 εκατομμυρίων ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 24 μήνες.

Παράλληλα, η σύμβαση περιλαμβάνει προαίρεση για συμπληρωματικά έργα, ένα δικαίωμα που θα μπορεί να ασκηθεί εντός 18 μηνών και θα αφορά, μεταξύ άλλων, ισόπεδο κόμβο και παράπλευρο οδικό δίκτυο, κάθετες οδούς και διευθέτηση χειμάρρων.
Συμπερασματικά, μαζί με τα μεγάλα δημόσια έργα, που συνήθως απορροφούν το ευρύτερο δημόσιο ενδιαφέρον, προχωρά η δρομολόγηση και η υλοποίηση πιο μικρών έργων, δημιουργώντας σύγχρονες, βιώσιμες και ανθεκτικές υποδομές. Υποδομές που ενισχύουν την περιφερειακή ανάπτυξη, δημιουργούν θέσεις απασχόλησης και τονώνουν την κοινωνική συνοχή.

gialova

Η σύμβαση για την κατασκευή του οδικού έργου της παράκαμψης της Γιάλοβας υπεγράφη παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών αρμόδιου για τις Υποδομές Νίκου Ταχιάου, του βουλευτή Μεσσηνία της Νέας Δημοκρατίας Περικλή Μαντά και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ