top icon
Επικαιρότητα

Eνεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο ενεργειακής αναβάθμισης οδοφωτισμού της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, που ξεκίνησε από τον Πύργο με κατεύθυνση προς Πάτρα.

Οι εργασίες, με τις οποίες επιλύεται ένα σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα, ξεκίνησαν τον περασμένο Ιανουάριο από τον Πύργο με την αντικατάσταση σε πρώτη φάση των συμβατών φωτιστικών σωμάτων, με νέους λαμπτήρες τύπου LED, καθώς στους κύριους στόχους του έργου συμπεριλαμβάνεται και η εξοικονόμηση ενέργειας, η οποία υπολογίζεται στο 55% της προηγούμενης κατανάλωσης.

Στην παρούσα Β φάση, γίνεται αντικατάσταση των κατεστραμμένων στύλων και επισκευή του εσωτερικού μηχανισμού τους, προκειμένου να αποκατασταθεί με αυτόν τον τρόπο η επαναλειτουργία των φωτιστικών σωμάτων που είχαν λεηλατηθεί στο παρελθόν, θέτοντας έτσι εκτός λειτουργίας μεγάλα τμήματα του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, σε όλο το μήκος της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σύνθετο και απαιτητικό έργο, λόγω των βανδαλισμών και λεηλασιών που είχαν σημειωθεί στο παρελθόν – για την κλοπή του χαλκού των καλωδίων – με συνέπεια να τίθεται εκτός λειτουργίας το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού σε πολλά τμήματα των Εθνικών Οδών, καθώς δεν είναι ένα φαινόμενο που αφορά μόνο την Ηλεία. Με την ολοκλήρωση του έργου, αντιμετωπίζεται συνολικά το πρόβλημα σε όλο το μήκος της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, μέχρι και την Αρχαία Ολυμπία. Εξασφαλίζεται επαρκής και ποιοτικός φωτισμός, ενισχύεται η οδική ασφάλεια κατά την διάρκεια της νύχτας, ενώ έχουμε και σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας καθώς πριν το Πάσχα ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση των παλιών λαμπτήρων με νέους, τύπου LED.

Η αντικατάσταση του φθαρμένου και επικίνδυνου ασφαλτοτάπητα ολοκληρώνεται την Παρασκευή, επιλύοντας ένα σοβαρό χρόνιο πρόβλημα και σε αυτή την είσοδο έξοδο του Πύργου, ενώ θα ακολουθήσουν οι διαγραμμίσεις. Παράλληλα, στο πλαίσιο του ίδιου έργου, πραγματοποιούνται και εργασίες αποψιλώσεων και καθαρισμού στις διαχωριστικές νησίδες μεταξύ του κύριου οδικού άξονα της Ε.Ο, και της βοηθητικής οδού.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ