X
Ελλάδα

Τι αποκομίσαμε από το 4ο Electric Vehicles Conference

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Electric Vehicles Conference, το συνέδριο - θεσμός στην Ελλάδα για την Ηλεκτροκίνηση και την Βιώσιμη Μετακίνηση.

Με την παρουσία και συμμετοχή 190 και πλέον εκπροσώπων από την βιομηχανία, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 4ου Electric Vehicles Conference, που διοργανώθηκε την Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023, στο Αμφιθέατρο της ΟΤΕAcademy από την BOUSSIAS Events και το περιοδικό Manufacturing.

Σε μια κομβική συγκυρία για την κοινωνία και την οικονομία, οι φορείς της πολιτείας, ακαδημαϊκοί, στελέχη και ειδικοί του τομέα της ηλεκτροκίνησης μέσα από ομιλίες, πάνελ συζήτησης, fireside chat και B2B συναντήσεις, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και των βιώσιμων μετακινήσεων, αλλά και να συζητήσουν για τις ευκαιρίες της νέας εποχής της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, με γνώμονα την τεχνολογική και κατασκευαστική πρόοδο.

Όσα ειπώθηκαν στο 4ο Electric Vehicles Conference

Tο συνέδριο άνοιξαν με σύντομο χαιρετισμό τους o Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, κ. Ιωάννης Ξιφαράς και η κα Έλενα Κουντουρά, Ευρωβουλευτής. Στην πρώτη ενότητα, ο κ. Κυριάκος Κοφινάς, Γενικός Δ/ντής Ηλεκτροκίνησης, ΔΕΗ έθεσε στο επίκεντρο της συζήτησης για την ηλεκτροκίνηση, τον πελάτη, τις ανάγκες του, αλλά και την στρατηγική που καλούνται να διαμορφώσουν ως εταιρία με γνώμονα αυτές τις ανάγκες.

Στην δεύτερη ενότητα, ο κ. Rolf Ganter, Head CIO European Equities & Automotive Sector Analyst, UBS, παρουσίασε τις κινητήριες δυνάμεις που προωθούν αυτήν τη στιγμή την αυτοκινητοβιομηχανία, επισημαίνοντας τη συνεχιζόμενη στροφή από τη μηχανική στις λύσεις software, ως το κλειδί για την ενεργοποίηση καινοτόμων λειτουργιών για τα ηλεκτρικά οχήματα.

O κ. Αντώνης Τσιλιγιάννης, Sustainable Urban Mobility Project Manager, POLIS Network, μοιράστηκε με το κοινό μέσω καινοτόμων καλών πρακτικών τους τρόπους με τους οποίους οι πόλεις μπορούν να πρωτοστατήσουν στην εκπλήρωση του στόχου των μηδενικών εκπομπών για την αστική κινητικότητα.

Στη συνέχεια, ο Dr.-Ing. Eckehard Tröster, CEO, Energynautics GmbH, ανέλυσε τις διαθέσιμες τεχνολογίες φόρτισης για τα EV, αλλά και τις δυνατότητες των τεχνολογιών ατομικής φόρτισης, καθώς και τις μελλοντικές τάσεις, όπως η ασύρματη φόρτιση και η εναλλαγή μπαταριών.

Ο κ. Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Αντιπρόεδρος Λειτουργιών, Ελληνική Εταιρεία Logistics (ΕΕL), Managing Director & Co-owner – PTL Ltd, ανέλυσε τους τρόπους με τους οποίους η χρήση εναλλακτικών καυσίμων συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών ρύπων στο περιβάλλον, ενώ η Δρ. Ζωή Αικατερινίδη, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος, Software Competitiveness International A.E, προσδιόρισε τις αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας που απαιτούνται με στόχο την υλοποίηση ενός λογισμικού στην αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας και την σταδιακή μετατροπή των αυτοκινήτων σε έναν «υπερ-υπολογιστή».

Στην τρίτη ενότητα, ο κ. Giuseppe Amari, Head of eMobility Italy & Greece, Siemens, μοιράστηκε με τους συμμετέχοντες την επόμενη ημέρα στην φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων και τον απαραίτητο ρόλο που διαδραματίζει η τεχνολογία για την μετάβαση στην νέα εποχή. Ο κ. Ηρακλής Μπουραντάς, Co-Founder & COO, Novoville συνέχισε με την ομιλία του «Απο τη Στάθμευση στη Συνδυαστική Κινητικότητα», παρουσιάζοντας ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης στάθμευσης με απώτερο στόχο της εταιρίας την αλλαγή μετακινησιακής συμπεριφοράς των πολιτών.

Ο κ. Petr Dolejsi, Mobility & Sustainable Transport Director, European Automobile Manufacturers’ Association ανέπτυξε τον ρόλο των εναλλακτικών καυσίμων, την έλλειψη υποδομών φόρτισης, αλλά και τις διαθέσιμες επιδοτήσεις που διατίθενται σε επίπεδο ΕΕ. Συνεχίζοντας, η κα Céline Domecq, Director of Public Affairs, Head of Volvo Cars EU Office, Volvo Car Corporation δήλωσε ότι τα επόμενα πέντε χρόνια, ξεκινώντας το 2024, θα είναι κομβικά για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και την ηλεκτροκίνηση, θέτοντας στο επίκεντρο της συζήτησης τρεις βασικές κατευθύνσεις που θα πρέπει να καθοδηγούν τις προσπάθειες της ΕΕ: Πράσινη και δίκαιη βιομηχανική πολιτική, Επενδύσεις και τη Συμμετοχικότητα των πολιτών.

Στη συνέχεια, με τον συντονισμό του κ. Μιχάλη Γεωργιάδη, Δ/ντή του Automotive Business Hub, NEMO & GOCAR διεξήχθη μία διαδραστική συζήτηση με το πάνελ και το κοινό για το θέμα: «Πόσο ρεαλιστικός είναι ο στόχος που έχει τεθεί για μετάβαση σε πλήρη ηλεκτροκίνηση μέχρι το 2035 στην Ευρώπη και την Ελλάδα;».

Στη συζήτηση συμμετείχαν οι κκ. Δημήτρης Καββούρης, Deputy CEO, Chief Strategy Officer & Member of the Board, Syngelidis Automotive Companies, Κυριάκος Κοφινάς, Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης, ΔΕΗ, Αντώνιος Μαρκουτσάς, Business Development Manager, SIXT Ελλάδος.

Ακολούθησε η ομιλία του κ. Κωνσταντίνου Αλεξίου, New Energy Services Operations Manager, Energy Customer Solutions, Protergia, ο οποίος ανέπτυξε τους τρόπους που επηρεάζει η ταχεία εισχώρηση Η/Ο ενεργειακά, τον τελικό χρήστη, ενώ η κα Elcin Trakadas, Country manager, Zorlu Energy & ElectripGlobal, παρουσίασε λύσεις φόρτισης που ανταποκρίνονται στις παρούσες και μελλοντικές ανάγκες της επιχειρηματικής κοινότητας.

Στην ίδια ενότητα ο κ. Κωνσταντίνος Τσακογιάννης, Managing Director, Armet Mobility, παρουσίασε ολοκληρωμένες λύσεις φόρτισης, turn key projects, τόσο για οικιακές και επαγγελματικές εγκαταστάσεις όσο και για δημόσιους χώρους. Στην συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ της κας Φαίδρας Μπράττου, Δημοσιογράφου, Industry Newsletter – Manufacturing και του κ. Γιώργου Χατζηγιαννάκη, Large Accounts & B2B Sales Manager, Cardlink έγινε εκτενής αναφορά στην απλοποίηση πληρωμών και στις δυνατότητες συνδυαστικών υπηρεσιών για το οικοσύστημα EVC.

Η ενότητα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του κ. Ηλία Πετρή, Business Operations Manager, nrg, ο οποίος παρουσίασε το σύνολο των υπηρεσιών incharge της nrg, που περιλαμβάνουν το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ελλάδα, αλλά και την εφαρμογή incharge που βραβεύτηκε ως προϊόν της χρονιάς φέτος.

Στην τέταρτη και τελευταία ενότητα του συνεδρίου, ο κ. Σπύρος Κιαρτζής, Αντιπρόεδρος, Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛΙΝΗΟ) & Διευθύνων Σύμβουλος, ElpeFuture «άνοιξε» την συζήτηση με το κοινό για τις νέες έννοιες κινητικότητας, τους τεχνολογικούς και επενδυτικού κινδύνους, καθώς και την βιώσιμη διαθεσιμότητα των πρώτων υλών. Η ενότητα ολοκληρώθηκε με τον κ. Αndrew Rutgers, CEO, ChargeSim BV, ο οποίος έδωσε το στίγμα των πεπραγμένων της κορυφαίας εταιρείας διαχείρισης εταιρικών στόλων.

Σε όλη την διάρκεια του συνεδρίου λειτούργησαν παράλληλα εκθεσιακός χώρος, ηλεκτρικών οχημάτων και φορτιστών, καθώς και networking corner, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να υλοποιήσουν προγραμματισμένες B2B συναντήσεις.

Το συνέδριο τέθηκε Υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εταιρίες Logistics (EEL) και του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.) με Χρυσό Χορηγό την ΔΕΗ, Μεγάλο Χορηγό την NRG , χορηγούς τις εταιρίες Armet Mobility, Cardlink, Electrip global, Ο.ΣΥ., SoftCom International και υποστηρικτές τις εταιρίες PlugQ, Novoville. Χορηγοί επικοινωνίας: Carselectric.gr, energyworld, GOCAR, MOTORONE, 4ΤΡΟΧΟΙ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!