X
Επικαιρότητα

«Έφυγε» ο Γιάννης Διακογιάννης

Σίγησε η φωνή του Γιάννη Διακογιάννη, του διαχρονικά σημαντικότερου αθλητικού δημοσιογράφου της Ελλάδας, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

Δεν υπάρχει Έλληνας που να μη φορτίστηκε συναισθηματικά, μαθαίνοντας την είδηση για τον θάνατο του Γιάννη Διακογιάννη, του κορυφαίου αθλητικού δημοσιογράφου που γέννησε η χώρα μας στη σύγχρονη ιστορία της. Λάτρης και απόλυτος γνώστης του ποδοσφαίρου και των αθλημάτων του στίβου, ήταν ουσιαστικά ο άνθρωπος που δίδαξε τις επόμενες γενιές πώς γίνεται αυτή η δουλειά και τί χρειάζεται για να χαρακτηριστεί επιτυχημένη.

Με την θρυλική πλέον εκπομπή του «Αθλητική Κυριακή» έβαλε το ποδόσφαιρο και τον στίβο σχεδόν σε κάθε σπίτι, από το 1966 μέχρι το 1983, στην εποχή της αθωότητας για την ελληνική τηλεόραση. Απολαυστικός στις live μεταδόσεις, αλλά και διδακτικός συνάμα, κέρδισε για πάντα την καρδιά όλων των φίλων του αθλητισμού.

Με τις ανταποκρίσεις του κάλυψε με επιτυχία πολλές κορυφαίες διοργανώσεις, ανάμεσά τους και Παγκόσμια Κύπελλα ποδοσφαίρου (αρχίζοντας από το 1954 στην Ελβετία και ολοκληρώνοντας το 1998 στη Γαλλία). Κάλυψε επίσης διεθνείς αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα στίβου, καθώς και τελικούς αγώνες διασυλλογικών ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων (Κύπελλο Πρωταθλητριών, Κύπελλο Κυπελλούχων και Κύπελλο ΟΥΕΦΑ). Το 2004 ήταν σχολιαστής στους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας για το Eυρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου. Από το πλούσιο συγγραφικό του έργο ξεχωρίζουν το «Οι Μεγάλες Μορφές του Αθλητισμού» (Κάκτος, 1979) το «60 Χρόνια Μουντιάλ» (Λιβάνης, 1990) και το «100 Χρόνια Ποδόσφαιρο» (Μίλητος, 2006).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!