top icon
Επικαιρότητα

Ατύχημα στον Ισθμό – Οι τελευταίες εξελίξεις

Το ατύχημα με την έκρηξη του βυτιοφόρου σε ένα από τα πιο κομβικά σημεία της χώρας εν μέσω εκλογικού Σαββατοκύριακου, έχει δημιουργήσει μεγάλες καθυστερήσεις στην κυκλοφορία και φαίνεται πως θα μας απαχολήσει για αρκετές ημέρες.

Πριν από λίγη ώρα ήρθε μήνυμα από το 112 αναφέροντας πως υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης από Ελευσίνα προς Κόρινθο στην Ολυμπία Οδό. «Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών». Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας στον Ισθμό της Κορίνθου κάτω από την οποία το βράδυ της Παρασκευής 7 Ιουνίου ανετράπηκε και τυλίχθηκε στις φλόγες βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα. Οι εργασίες κατεδάφισης και απομάκρυνσης των κατεστραμμένων υλικών από το σημείο θα γίνονται μέχρι την Τετάρτη ενώ από την Πέμπτη αποδίδεται στην κυκλοφορία το ρεύμα της εθνικής οδού προς Κόρινθο στο ύψος του Ισθμού.

Η κίνηση των οχημάτων στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, διεξάγεται με εκτροπή από τον κόμβο του Λουτρακίου ή με αμφιδρόμηση στο ρεύμα προς Αθηνα με μια λωρίδα κυκλοφορίας. Αυτή, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα θα ισχύσει ως αύριο Κυριακή 12:00 το μεσημέρι οπότε και θα αποδοθούν και οι 3 λωρίδες κυκλοφορίας στους οδηγούς που θα γυρίσουν Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι από 10:30 – 23:00 Σάββατο και Κυριακή 5:00-17:00 υπάρχει απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων από το ύψος των διοδίων Ελευσίνας έως τον κόμβο Μορέα.

Παράλληλα, για να διευκολυνθούν οι ετεροδημότες που πηγαίνουν στην περιφέρεια για τις ευρωεκλογές αλλά και οι υπόλοιποι πολίτες που ταξιδεύουν, δόθηκε στην κυκλοφορία μια λωρίδα από το αντίθετο ρεύμα, για τους οδηγούς που θα κινηθούν προς Κόρινθο. Το οδικό τμήμα που γίνεται αντιδρόμηση αρχίζει λίγο πριν τον κόμβο Λουτρακίου και τα οχήματα εισέρχονται στο κανονικό ρεύμα κυκλοφορίας περίπου στο ύψος του Λουτρακίου.

Η «Ολυμπία Οδός» σε ανακοίνωσή της επισημαίνει «λυπούμαστε για την ταλαιπωρία που υπέστησαν χθες οι οδηγοί εξαιτίας των απαραίτητων εκτροπών, καθώς και για τις καθυστερήσεις που θα επιφέρουν οι αναγκαίες για την ασφάλεια της κυκλοφορίας ρυθμίσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών. Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή» καταλήγει η ανακοίνωση της «Ολυμπίας Οδού».

Ατύχημα

Οι αστυνομικές αρχές ενημερώνουν τους πολίτες ότι για λόγους ασφαλείας θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για διευκόλυνση της κυκλοφορίας και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων:

Προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων με τελικό προορισμό τον Νομό Αττικής, επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου από τη χ/θ 199,600 (διόδια Αγ. Βασιλείου) έως τη χ/θ 142,850 (όριά μας με Δ.Α. Κορινθίας), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από σήμερα (08/06/2024) και έως την 23:00΄ ώρα της ιδίας, καθώς και από ώρα 05:00΄της Κυριακής 09/06/2024 έως ώρα 05:00΄της Δευτέρας 10/06/2024, αντίστοιχα.

Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:
(α) Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, σύμφωνα με ν. 3651/2008, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν ζώντα ζώα, ευπαθή τρόφιμα όπως αυτά αναφέρονται στη διεθνή συμφωνία ΑΤΡ εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.

(β) Τα γερανοφόρα οχήματα εφόσον παρέχουν έργο οδικής βοήθειας και δεν μεταφέρουν άλλα υλικά ή εξοπλισμό πέρα των αναγκαίων για την παροχή υπηρεσιών για το έργο της οδικής βοήθειας και διαθέτουν έγγραφα ή σχετική ηλεκτρονική ενημέρωση για το κατεπείγον της αποστολής τους για την παροχή της οδικής βοήθειας.

(γ) Τα βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

(δ) Τα φορτηγά οχήματα (ψυγεία) δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

(ε) Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΚ 1069/2009, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

(στ) Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ, Φυσικό Αέριο, κ.λπ.) όταν κινούνται για αποκατάσταση έκτακτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

(ζ) Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.

(η) Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση και μεταφορά εξοπλισμού για την κάλυψη τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γεγονότων.

(θ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς.

(ι) Τα μηχανήματα έργου των ΔΕΣΕ και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μετά από αίτημα της αρμόδιας υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και με σχετική απόφαση της κατά τόπου αρμόδιας Διεύθυνσης Τροχαίας.

(ια) Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εκλογικό υλικό, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από παραστατικά- έγγραφα.

(ιβ) Τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

(ιγ) Τα φορτηγά οχήματα και μηχανήματα έργου των εταιρειών παραχώρησης που διαχειρίζονται τους αυτοκινητόδρομους και των υπεργολάβων τους προκειμένου να εκτελούν απρόσκοπτα το έργο που τους έχει ανατεθεί.

(ιδ) Τα φορτηγά οχήματα του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”.

(ιε) Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς αγωνιστικών αυτοκινήτων και τα φορτηγά οχήματα διασκευασμένα σε αυτοκινούμενα επισκευής – συντήρησης (service) παροχής βοήθειας σε αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών και να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ