X
Επικαιρότητα

Αττική Οδός – Έπεσαν οι υπογραφές για τη σύμβαση παραχώρησης

Με τη νέα σύμβαση παραχώρησης επιδιώκεται η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας, η προώθηση της μετακίνησης και της ταχύτερης μεταφοράς εμπορευμάτων, καθώς και η ενίσχυση της ομαλής λειτουργίας του συστήματος οδικής κυκλοφορίας στο Λεκανοπέδιο.

Η «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ», η οποία μέσω της «Νέα Αττική Οδός Παραχώρηση ΜΑΕ», διαδέχεται το προηγούμενο σχήμα, έχει την τεχνογνωσία να διατηρήσει την Αττική Οδό στα υψηλά επίπεδα λειτουργίας που απαιτούνται.

Με τη νέα σύμβαση παραχώρησης επιδιώκεται η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας, η προώθηση της απρόσκοπτης μετακίνησης ανθρώπων και της ταχύτερης μεταφοράς εμπορευμάτων και η ενίσχυση της ομαλής λειτουργίας του συστήματος οδικής κυκλοφορίας στο λεκανοπέδιο της Αττικής, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας αποτελεί η Αττική Οδός. Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης τίθεται σε τροχιά υλοποίησης η μετάβαση του οδικού άξονα στο νέο καθεστώς παραχώρησης.

Υπενθυμίζεται ότι με τη νέα σύμβαση προβλέπεται υψηλό όφελος για το Ελληνικό Δημόσιο, ύψους 3,27 δισ. ευρώ. Και για τους χρήστες, μείωση του αντιτίμου των διοδίων, από τα 2,8 στα 2,5 ευρώ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!