X
Επικαιρότητα

Αλλάζει πρόσωπο η παλιά Εθνική Οδός Αθηνών-Θηβών

Αναβάθμιση για την παλιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών, με ένα νέο διαγωνισμό που στοχεύει στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας, αλλά και στην κατασκευή νέας χάραξης όπου αυτό επιβάλλεται.

Το έργο αυτό αποτελεί την συνέχεια νέας χάραξης της παλιάς εθνικής οδού, που ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε με προηγούμενο έργο της Περιφέρειας Αττικής, με τελικό σκοπό την απομάκρυνση της χάραξης της νέας οδού από την υφιστάμενη παλιά εθνική οδό Αθηνών–Θηβών.

Το έργο, αφορά αποκλειστικά στην εκτέλεση έργων υποδομών (συγκοινωνιακά, στατικά, υδραυλικά, καθώς και μετατοπίσεις ή αποκαταστάσεις δικτύων), που αναπτύσσονται σε μήκος περίπου 11 χιλιομέτρων, καθώς και στην εκπόνηση των απαραίτητων μελετών για την άρτια ολοκλήρωσή του.

Το κόστος του έργου ανέρχεται σε ποσό με Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) ύψους 47 εκατομμυρίων ευρώ. Η δημοπράτηση του έργου έχει προγραμματιστεί για τις 10 Μαρτίου 2023, ενώ η αποκάλυψη των προσφορών θα λάβει χώρα στις 16 Μαρτίου 2023. Αναθέτουσα αρχή είναι η Περιφέρεια Αττικής.

Η διάρκεια των έργων είναι 42 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2014-2020, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΠΕΠ Αττικής. Τα συγκεκριμένα έργα είναι τα σημαντικότερα οδικά στην γεωγραφική περιοχή της Δυτικής Αττικής και ένα από τα σημαντικότερα σε ολόκληρη την Περιφέρεια Αττικής (φωτογραφία αρχείου)

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!