top icon
Επικαιρότητα

Ελλάδα: Η ακριβότερη βενζίνη της Ε.Ε.

Και επίσημα πλέον, η χώρα μας διαθέτει την ακριβότερη βενζίνη. Τόσο στην Ε.Ε., όσο και ευρύτερα στο σύνολο της Ευρωζώνης!

Και με τη… βούλα πλέον, η χώρα μας διαθέτει την ακριβότερη βενζίνη. Τόσο στην Ε.Ε., όσο και ευρύτερα στο σύνολο της Ευρωζώνης!
 
Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το όλο θέμα, είναι αποκαρδιωτικά. Σύμφωνα με αυτά λοιπόν και με δεδομένη τη μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στη χώρα μας, που πλέον αγγίζει ανά λίτρο τα 1,528 ευρώ, η Ελλάδα κατάφερε να εξασφαλίσει μια ακόμα δυσάρεστη πρωτιά ανάμεσα στους ευρωπαίους εταίρους της. Πιο συγκεκριμένα, το ποσό των 1,528 ευρώ που πλέον χρειάζεται να καταβάλει κάθε Έλληνας οδηγός για κάθε λίτρο βενζίνης (σ.σ.: σημειώνουμε πως αυτή είναι η μέση τιμή και μόνο, καθώς σε αρκετά σημεία της χώρας, όπως στην Κρήτη για παράδειγμα, η τιμή αγγίζει ή και ξεπερνά τα 1,7 ευρώ ανά λίτρο!) είναι υψηλότερο κατά 16 σχεδόν λεπτά του ευρώ σε σχέση με τη μέση τιμή των «27» αλλά και 14 σχεδόν λεπτά υψηλότερο στο σύνολο της Ευρωζώνης.
 
Για λόγους σύγκρισης –με ό,τι αυτό συνεπάγεται όσον αφορά την εξαγωγή συμπερασμάτων- σημειώνουμε πως στη δεύτερη θέση της άτυπης αυτής κατάταξης φιγουράρει η Ολλανδία (1,523 ευρώ/λίτρο), ενώ στην τελευταία και πιο προνομιούχα ασφαλώς θέση συναντάμε την Κύπρο, με μέση τιμή λίτρου, ούτε λίγο ούτε πολύ, τα μόλις 1,038 ευρώ! Και επειδή δύο μόλις παραδείγματα ενδεχομένως να μη είναι αρκούντως ενδεικτικά, παραθέτουμε τις αντίστοιχες τιμές τόσο για τα βόρειο-ευρωπαϊκά κράτη της Γερμανίας (1,427 ευρώ/λίτρο) και της Γαλλίας (1,378 ευρώ/λίτρο), όσο και για τις μεσογειακές χώρες της Ιταλίας (1,399 ευρώ/λίτρο) και Ισπανίας (1,189 ευρώ/λίτρο).
 
Υπενθυμίζουμε πως σε 12 μόλις μήνες, η συνολική αύξηση στη μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στη χώρα μας ανέρχεται στο 50,8%, ενώ σε σχέση με την αρχή της τρέχουσας χρονιάς, το 42%. _Χ.Α.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ