X
Επικαιρότητα

Έλεγχος ΚΤΕΟ και για τα δίτροχα

Στο στόχαστρο των ΚΤΕΟ, θα βρεθούν, από το 2008, όλες οι μοτοσικλέτες μικρού και μεγάλου κυβισμού. Πιο συγκεκριμένα, σε μια κοινή προσπάθεια,  τα υπουργεία Μεταφορών και ΠΕΧΩΔΕ αποφάσισαν να προωθήσουν τους τεχνικούς ελέγχους και στα δίκυκλα, ξεκινώντας από τα λεγόμενα επαγγελματικά, αυτά δηλαδή που χρησιμοποιούν οι κούριερ, οι διανομείς αλλά και τα ενοικιαζόμενα.

Το μέτρο θα επεκταθεί τόσο στις καινούριες μοτοσικλέτες, όσο και στις μεταχειρισμένες, παραεισαγωγής. Με αυτό τον τρόπο αναμένεται να περιοριστεί η ρύπανση, γενικώς, καθώς επίσης να ελεγχθεί η ασφάλεια των δικυκλιστών.

Οι μοτοσικλέτες, λοιπόν, θα πρέπει να εφοδιαστούν με την ΚΤΕΔ, Κάρτα Τεχνικού Ελέγχου Δικύκλων, η οποία θα ισχύει για τέσσερα χρόνια από την πρώτη αγορά και, στην συνέχεια, θα ανανεώνεται κάθε δύο χρόνια. Στα μεταχειρισμένα η κάρτα αυτή θα εκδίδεται με την εισαγωγή τους την χώρα, ενώ τα ενοικιαζόμενα δίκυκλα θα είναι υποχρεωμένα να περνούν ΚΤΕΟ κάθε χρόνο.

Το παράβολο για το ΚΤΕΟ θα κοστίζει 15 περίπου ευρώ ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα κινητά συνεργεία ελέγχου θα σταματούν και τις μοτοσικλέτες, προκειμένου να ελέγξουν την ΚΤΕΔ.                

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!