X
Επικαιρότητα

Έκθεση Ζωγραφικής «Τροχοί και σώμα»

70 έργα με θέμα τη μοτοσικλέτα, το αυτοκίνητο και τη Formula 1 θα εκτίθενται από τις 13 έως τις 18 Ιανουαρίου στην «Τεχνόπολις».

70 έργα με θέμα τη μοτοσικλέτα, το αυτοκίνητο και τη Formula 1 θα εκτίθενται από τις 13 έως τις 18 Ιανουαρίου στην «Τεχνόπολις» του δήμου Αθηναίων. Αυτά ανήκουν στη συλλογή «Τροχοί και σώμα», του καλλιτέχνη Κώστα Κωστούλα. Πρόκειται για πίνακες ζωγραφισμένους με ακρυλικά χρώματα και λάδια, οι οποίοι αναπαριστούν συλλεκτικές μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα, καθώς και αγωνιστικά οχήματα.
Στόχος του δημιουργού ήταν να προσδώσει μία ρεαλιστική απεικόνιση στα έργα του, χρησιμοποιώντας τεχνικές που αποδίδουν την ένταση του οδηγού, αλλά και μία νοσταλγία για τα δίτροχα και τετράτροχα «αντικείμενα πόθου», που σημάδεψαν παλαιότερες εποχές. Αναφορικά με τον καλλιτέχνη, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954, πραγματοποίησε σπουδές marketing και management στο Λονδίνο, ενώ έχει ζήσει και έχει εργαστεί σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης. Στο Ντίσελντορφ πήρε τα πρώτα του μαθήματα ζωγραφικής, πειραματιζόμενος στη συνέχεια με διάφορες τεχνικές και υλικά της εικαστικής τέχνης.
Η έκθεση «Τροχοί και σώμα» τελεί υπό την αιγίδα της νομαρχίας Αθηνών, με την υποστήριξη της «Τεχνόπολις». Τα Εγκαίνιά της θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 13 Ιανουαρίου και ώρα 20.30, παρουσία του νομάρχη Αθηνών, κ. Γιάννη Σγουρού. _M.K.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!