X
Επικαιρότητα

Έκθεση Γενεύης: Porsche Mission E Cross Tursimo

Αν και πρωτότυπη, αυτή θα είναι η crossover εκδοχή του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της Porsche. Εξ ου και ο προσδιορισμός Cross Tursimo στην ονομασία της.

Η Porsche έκανε… αθόρυβα την έκπληξη στην 88η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης παρουσιάζοντας ένα concept που μαρτυρά τη μορφή που θα έχει η CUV (Cross Utility Vehicle) παραλλαγή της Mission E, του πρώτου 100% ηλεκτρικού αυτοκινήτου της εταιρείας. Βέβαια, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην παρουσίαση του Mission E Cross Turismo ο Πρόεδρος της Porsche, Oliver Blume, πρόκειται για ένα τετράτροχο που ετοίμασε μια ομάδα σχεδιαστών της εταιρείας προκειμένου να «διευρευνηθεί» αν υπάρχει χώρος στην αγορά για ένα τέτοιο μοντέλο. Κάτι, εντούτοις, που έχει απαντηθεί προ καιρού από τις ομόσταβλες εταιρείες…

Διαβάστε επίσης: Τρεις εκδόσεις ισχύος έως 670 ίππους θα έχει η νέα Porsche Mission E

Ανεπίσημα, η Porsche Mission E Cross Turismo θα κάνει το ντεμπούτο της το 2021, αμέσως μετά την πρεμιέρα το 2020 της «χαμηλής» εκδοχής της. Το σημερινό πρωτότυπο –και ενδεχομένως η έκδοση παραγωγής- τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες που συνδυαστικά αποδίδουν πάνω από 600 ίππους. «Παρών» ασφαλώς είναι και το σύστημα torque vectoring που κατανέμει σε κάθε τροχό ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες την άγνωστη μέχρι τώρα ροπή των κινητήριων μονάδων. Χάρη σε αυτές, πάντως, το «0-100» ολοκληρώνεται σε μόλις 3,5 δλ., ενώ τα πρώτα 200 χλμ./ώρα έρχονται σε χρόνο κάτω των 12 δλ.

Το αμάξωμα έχει μήκος 4,95 μ., πλάτος 2 μ. και ύψος 1,42 μ. πατώντας σε τροχούς διαστάσεων 275/40 R20, ενώ οι μπαταρίες του θα μπορούν να γεμίζουν μέσω συστήματος φόρτισης 800V σε ποσοστό έως 80% σε χρόνο μόλις 15 λεπτών, σύμφωνα με την Porsche. Εναλλακτικά, οι συσσωρευτές ενέργειας θα μπορούν να φορτίζουν και επαγωγικά. Από εκεί και πέρα, η Mission E Cross Turismo θα μπορεί να εξοπλίζεται με αερανάρτηση που αυξομειώνει το ύψος από το έδαφος κατά 50 χλστ. καθώς και με το σύστημα Porsche Dynamic Chassis Control που θα μειώνει τις κλίσεις τόσο κατά τον διαμήκη όσο και κατά τον εγκάρσιο άξονα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!