X
Επικαιρότητα

Έκθεση ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2006

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκθεση «Αυτοκίνηση 2006», που εγκαινιάστηκε από τον υπουργό Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο το απόγευμα της 27ης Οκτωβρίου και από το Σάββατο το πρωί υποδέχεται τους επισκέπτες της, σε χώρο συνολικής έκτασης 30.000 τ.μ. στον οποίο 30 εταιρείες επιδεικνύουν όλα τα νέα μοντέλα τους.
Κατά γενική ομολογία, στο χώρο του πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου του Ελληνικού, διεξάγεται φέτος η καλύτερη και πιο πλήρης "Αυτοκίνηση" που έχουμε δεί δικαιώνοντας το επιτυχημένο παρελθόν της και προετοιμάζοντας κατάλληλα το «κλίμα» για τη Διεθνή Έκθεση του ΣΕΑΑ, που είναι προγραμματισμένη για τα μέσα Μαίου του 2007.
Η «Αυτοκίνηση 2006» θα μείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 5 Νοεμβρίου, λειτουργώντας από τις 4 το απόγευμα ως τις 10 το βράδι τις καθημερινές και από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδι τα Σαββατοκύριακα, με εισιτήριο 9 ευρώ. Πέρα από τα εκθέματα των τριών κύριων αιθουσών με νέα μοντέλα αλλά και είδη αυτοκινήτου, διεξάγονται και παράλληλες εκδηλώσεις στους εξωτερικούς της χώρους από την «Promauto», που περιλαμβάνουν test drive off-road αλλά και «συμβατικών» αυτοκινήτων. Εκτίμηση των διοργανωτών της, είναι ότι ως την επόμενη Κυριακή θα έχουν τιμήσει με την παρουσία τους την Έκθεση 180.000-190.000 επισκέπτες.
Όσο για τις θέσεις στάθμευσης των αυτοκινήτων των επισκεπτών κανένα πρόβλημα, καθώς οι άπλετοι χώροι του πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου στο Ελληνικό, έχουν μετατρέψει σε μακρινή ανάμνηση τους σχετικούς «πονοκεφάλους» για το θέμα.
Επισκεπτόμενοι την έκθεση στην «Press Day» της Παρασκευής, διαπιστώσαμε και εμείς με τη σειρά μας αυτό που μας είχε ανακοινωθεί στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Χίλτον, την προηγούμενη εβδομάδα: «άρωμα» από το πρόσφατο Παρίσι, παρά το γεγονός ότι δεν είδαμε εκεί τα φουτουριστικά concept cars της γαλλικής πρωτεύουσας. Οι 30 παρόντες κατασκευαστές –στην τελευταία «Αυτοκίνηση» ήταν 24- έχουν φροντίσει να υπάρχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, για κάθε βαλάντιο και γούστο.
ΤΑ ΝΕΑ «ΑΣΤΕΡΙΑ»
Οι 18 πανελλήνιες πρεμιέρες των νέων μοντέλων που φιλοδοξούν να σταδιοδρομήσουν στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου είναι σαφώς το «βαρύ πυροβολικό» της φετινής «Αυτοκίνησης», χωρίς βέβαια να υστερούν σε ενδιαφέρον οι  ανανεωμένες εκδόσεις των ήδη υπαρχόντων μοντέλων ή τα αυτοκίνητα που πολύ πρόσφατα «εισέβαλαν» στην αγορά μας και βρήκαν στο Ελληνικό την ευκαιρία για μια ακόμη στενότερη επαφή με το αγοραστικό κοινό. Στη συνέχεια, ας γνωριστούμε λίγο καλύτερα με τους νεοφερμένους…

Citroen C4 Picasso

H δεύτερη γενιά Picasso, βασισμένη στη C4, θα κυκλοφορήσει σε 5θέσιες και 7θέσιες εκδόσεις, διαθέτοντας μεγαλύτερες διαστάσεις από την προκάτοχό της. Πλεόνέκτημά της οι τεράστιοι εσωτερικοί χώροι, η εύκολη προσαρμογή τους ανάλογα με τις μεταφορικές ανάγκες, η αερανάρτηση και ο χώρος αποσκευών, που κυμαίνεται από 576 ως 1.951 λίτρα. Με κινητήρες 1.8 και 2.0 λίτρων, ισχύος 127 και 143 ίππων αντίστοιχα.

KIA cee’d

Το νέο μικρομεσαίο που σχεδιάστηκε για την ευρωπαϊκή αγορά και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Σλοβακία, θα εφοδιάζεται με τρεις κινητήρες: 1.4 λίτρων (109 ίπποι), 1.6 (122 ίππων) και 1.6 Diesel (116 ίπποι). Πέραν της πεντάθυρης έκδοσης, θα υπάρξουν επίσης sport και station wagon. Η έναρξη της εμπορικής του πορείας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.
Skoda Roomster
Η εμπορική του πορεία στην Ευρώπη είναι σχεδόν δεδομένη, αφού ήδη η παραγωγή του έχει επιταχυνθεί για να καλύψει τη ζήτηση. Το μικρό ευρύχωρο ΜPV των Τσέχων ξεκινά από 13.790 ευρώ, ενώ τα πρώτα 300 Roomsters είναι καθ’ οδόν ή έχουν φθάσει στη χώρα μας. Ο εμπορικός στόχος της ΒΙΑΜΑΡ βρίσκεται, σε πρώτη φάση, στις 100-120 πωλήσεις το μήνα. 
Opel Corsa
Οι πρώτες παραδόσεις στους πελάτες της ελληνικής αγοράς θα γίνουν την εβδομάδα που έρχεται, ενώ οι παραγγελίες για το αυτοκίνητο έχουν ξεπεράσει εδώ και αρκετές ημέρες τις 1000. Σε εξέλιξη βρίσκεται και στη χώρα μας, όπως και σε όλη την Ευρώπη, η διαφημιστική καμπάνια του Corsa, με κυριότερους αποδέκτες τους νέους και επιχείρημα τη «φρεσκάδα» που αποπνέει.

Ford Focus CC

Για πρώτη φορά η γκάμα του Focus εμπλουτίζεται με μοντέλο coupe-cabriolet, ολοκληρώνοντας την άκρως επιτυχημένη εμπορικά σειρά. Σχεδιασμένο από το γραφείο Pininfarina, το τετραθέσιο αυτοκίνητο εφοδιάζεται με κινητήρες 1.6 λίτρων των 100 ίππων και 2.0 λίτρων των 145 ίππων.
Μitsubishi Grandis
Σε εξαθέσιες και επταθέσιες εκδόσεις, το μεγάλο MPV των Ιαπώνων έχει ήδη ξεκινήσει την εμπορική του σταδιοδρομία σε άλλες χώρες. Εξοπλισμένο με το σύστημα «Hide & Seat», υπόσχεται την απόλυτη αναδίπλωση των καθισμάτων της δεύτερης και τρίτης σειράς, που όταν «πέσουν» όλα μαζί δημιουργείται ένα διπλό… κρεβάτι. Κινητήρες 2.4 λίτρων, απόδοση 165 ίππων στις 6.000 σ.α.λ.
Jeep Compass
Παρουσιάστηκε επίσημα μετά τα εγκαίνια της έκθεσης, υπό τους γοητευτικούς ήχους ενός βιολιού. Οι τιμές πώλησής του ξεκινούν από τα 28.500 ευρώ. Με αυτό η Jeep πιστεύει ότι θα επιβάλει μια διαφορετική θεώρηση για το πώς πρέπει να κατασκευάζονται τα μοντέρνα compact SUV. Με κινητήρες 2.4 λίτρων, ισχύος 170 ίππων στις 6.000 σ.α.λ.
Opel Antara
Αν και στη χώρα μας θα είναι διαθέσιμο από τον Φεβρουάριο, η GM Hellas AE ανακοίνωσε τις τιμές από τις οποίες θα ξεκινά: 30.500 ευρώ για την έκδοση Enjoy και 32.000 για την έκδοση  Εlegance. Oι φιλοδοξίες για το νέο –μάλλον, το πρώτο, καθώς το Frontera ως παλαιόθεν προκάτοχος είχε πολύ διαφορετική φιλοσοφία κατασκευής- SUV της Opel είναι μεγάλες. Εφοδιάζεται με τρείς κινητήρες 2.0, 2.4 και 3.2 λίτρων. Οι δύο τελευταίοι έχουν απόδοση 140 και 227 ίππων.
Alfa Romeo Spider
Οι Έλληνες είναι παραδοσιακά γοητευμένοι από τις spider εκδόσεις της ιταλικής εταιρείας, με ένα πάθος που ξεκινά από το… 1966. Τα συναισθήματά τους δεν αναμένεται να αλλάξουν στην εποχή μας, αφού η βασισμένη στην «159» σύγχρονή μας Spider διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά για να είναι ερωτεύσιμη.
Αudi S3
Περιστοιχημένο από τρεις γοητευτικές υπάρξεις και κατακίτρινο, το νέο S3 απέσπασε τα βλέμματα πολλών αρρένων (εντάξει, κοιτούσαν κι αλλού!) με τη δυναμική εμφάνισή του. Με βάρος 1205 κιλά, το δίλιτρο 6τάχυτο sport hatchback κοστίζει 41.900 ευρώ και ο TFSI κινητήρας του αποδίδει 265 ίππους, με 250 χιλιόμετρα την ώρα τελικής ταχύτητας.
Citroen C6
Επιβλητική η «προεδρική» Citroen στην είσοδο της δεύτερης μεγάλης αίθουσας της έκθεσης, θα είναι πλέον διαθέσιμη και στην Ελλάδα, κατόπιν παραγγελίας. Ηigh-tech εξοπλισμός στο έπακρο, εκρηκτική σχεδίαση και σύστημα προειδοποίησης παρέκκλισης από τις γραμμές πορείας είναι μερικά από τα στοιχεία που τη χαρακτηρίζουν. Κινητήρας 3 λίτρων, ισχύς 215 ίπποι.
Dodge Viper
Δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για το αμερικανικό dream car, που θα διατίθεται πλέον επίσημα στη χώρα μας, στην τιμή των 155.000 ευρώ. Ο κινητήρας των 8.3 λίτρων με τους 510 ίππους ισχύος και τα 306 χλμ/ώρα τελικής ταχύτητας, είναι αρκετός ώστε να «κατατροπώσει» αρκετούς από τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές του.
Chevrolet Epica
Το μεγάλο sedan της Chevrolet (ex-Daewoo) Europe εισέρχεται σε μια εντελώς «αψυχολόγητη» εμπορική κατηγορία, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν προγνωστικά για την πορεία του στην εγχώρια αγορά. Η τιμή της βασικής έκδοσης είναι 23.600 ευρώ, για την version των δύο λίτρων, ενώ «όπλο» του Εpica είναι ο πολύ καλός βασικός εξοπλισμός και η ευρυχωρία.
Fiat Sedici
Στο περίπτερο της Fiat Auto Hellas και το «αδελφάκι» του Suzuki SX4, που δε βρισκόταν και πολύ μακρυά του, στον αντίστοιχο χώρο της Σφακιανάκης ΑΕ. Συνδυάζει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός Fiat με τις εκτός δρόμου δυνατότητες ενός SUV.
Οpel GT
Ζωντανεύοντας τις ημέρες του GT «Monza» των αρχών της δεκαετίας του ’70, το νέο διθέσιο σπορ μοντέλο βρέθηκε στο Ελληνικό επάνω σε περιστρεφόμενη ράμπα, κερδίζοντας βλέμματα και εντυπώσεις. Η παραγωγή του «quest star» της GM Hellas AE θα ξεκινήσει σε έξι περίπου μήνες.

Honda Civic Type R Concept

Πώς θα μπορούσε να λείψει από την «Αυτοκίνηση 2006» το concept της δεύτερης γενιάς του Type R; Δεν είναι τα 201 άλογα, δεν είναι ίσως καλά-καλά ούτε η καλή παρακαταθήκη που άφησε η προηγούμενη γενιά του αυτοκινήτου, όσο το μοναδικό στιλ του, που δε μοιάζει με κανένα άλλο.
Renault Clio RS
Έχει περίπου ένα μήνα στη χώρα μας και η τιμή απόκτησής του είναι 26.500 ευρώ, συν άλλα 500 για το μεταλλικό χρώμα. Η κορυφαία εξατάχυτη έκδοση των 200 ίππων του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2006» συνεχίζει την παράδοση των ισχυρών σπορ εκδόσεων της προηγούμενης γενιάς.

Renault Scenic

H ανανεωμένη σειρά των Scenic και Grand Scenic ήρθε στην Ελλάδα, με τιμές που ξεκινούν από 15.850 ευρώ για το πρώτο και από 18.500 για το δεύτερο. Η γνωστή γαλλική ποιότητα και λειτουργικότητα παραμένει φυσικά, ενισχυμένη φυσικά με ό,τι χρειάζεται για να συνεχιστεί η επιτυχημένη εμπορική πορεία.

Mercedes GL Class

Το επιβλητικό SUV των Γερμανών είναι στην Ελλάδα. Στο Ελληνικό έδωσε το «παρών» η έκδοση GL 450 των 104.000 ευρώ, η οποία δεν υπόκειται σε φορολογικό καθεστώς τεκμηρίου. Η τιμή της βασικής έκδοσης, για όποιον θέλει και μπορεί να εντρυφήσει στην SUV άποψη της Mercedes, είναι 86.000 ευρώ.

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Εκτός από τα προαναφερόμενα νέα μοντέλα, στο Ελληνικό πραγματοποιούν την πρώτη τους εμφάνιση στη χώρα μας η Μercedes CL Class, το Citroen Jumper Van, το Lada Kalina, το Mitsubishi Colt CZC Coupe Cabriolet, το Opel Astra Twin Top και το Astra Van, το Opel Vivaro, το Subaru Impreza 1.5R, το Suzuki Swift Sport, η ανανεωμένη Lancia Ypsilon και το VW Golf Plus TSi.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Δε μπορεί κανείς να μη σταθεί στη σημερινή ποιότητα, αλλά και την ολοκληρωμένη εικόνα των περιπτέρων των εταιρειών, που στο σύνολό τους ήταν ιδιαίτερα επιμελημένα και εντυπωσιακά. Κάποια από αυτά είχαν φυσικά και «ιδιαίτερα προνόμια» ως προς τα εκθέματά τους, όπως εκείνο των «Τοp Cars». Mε φιλοξενούμενους όπως η Maserati και η Lotus, πώς να μη ξεχωρίσεις; Ωστόσο, κανείς από τους επισκέπτες δε μπορεί να μείνει παραπονεμένος από το προσφερόμενο θέαμα: Toyota, Seat, Volvo, Lancia, Νissan, Chrysler, Suzuki και Ssangyong με περιποιημένα χώρους κι άφθονο φωτισμό συμπλήρωσαν την καλή εικόνα κι έδωσαν με τη σειρά τους το νέο «ύφος» της ελληνικής αγοράς: υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και προϊόντων, καθώς αυτό ακριβώς απαιτεί ο σύγχρονος αγοραστής. Μοναδική παραφωνία, η έλλειψη σε ορισμένα περίπτερα κάποιων απαραίτητων ενημερωτικών εντύπων, που παρά τις ραγδαίες εξελίξεις από πλευράς οργάνωσης και θεάματος, παραμένουν αναγκαία στον καθένα για την καλύτερη πληροφόρησή του._Σπ. Χατ.   

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ 2006: Highlights

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!