top icon
Επικαιρότητα

Εκστρατεία Ecomobility 2011-2012

Παρουσιάστηκε η εκστρατεία Ecomobility 2011-2012, σε εκδήλωση, στις 18 Ιανουαρίου

Με αξιόλογο ενδιαφέρον για την επένδυση που γίνεται στη νέα γενιά, παρουσιάστηκε η εκστρατεία Ecomobility 2011-12, στη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου. Σε αυτήν παρευρέθησαν εκπρόσωποι της πολιτείας, της Επιστημονικής Κοινότητας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των φορέων της Εκπαιδευτικής Κοινότητας καθώς και των μη κυβερνητικών οργανισμών.
 
Φέτος, συμπληρώνονται εννέα συνεχόμενες χρονιές που υλοποιείται το πρόγραμμα και τα αποτελέσματά του είναι φανερά πλέον στην διαμόρφωση αντίληψης των νέων αλλά και στην αλλαγή νοοτροπίας που βοηθά στην ανάπτυξη μίας βιώσιμης πόλης. Με το σύνθημα «Οι Μαθητές ερευνούν, οι Πόλεις ενημερώνονται, η Κοινωνία ευαισθητοποιείται», ομάδες μαθητών από τριάντα οκτώ πόλεις της χώρας μελέτησαν, ερεύνησαν και κατέγραψαν τα προβλήματα που προκαλούν οι συνήθειες και οι συνθήκες μετακίνησης στην πόλη τους και από τις αρχές Φεβρουαρίου έως και το τέλος Μαρτίου θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για την Πράσινη Μετακίνηση στις 38 πόλεις με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής.
 
Στη διάρκεια των εκδηλώσεων που θα γίνουν στις 38 πόλεις, οι ομάδες των μαθητών θα καταθέσουν λύσεις για την περιοχή τους, μέσα από δημιουργικές προσεγγίσεις και ιδέες που είναι ελεύθεροι να επιλέξουν (θεατρικά δρώμενα, video, τραγούδια, κατασκευές, ζωγραφική, χορό κ.ά.). Η ομάδα με την καλύτερη εργασία και ο καθηγητής θα συμμετέχουν στην αποστολή του ECOCITY, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, που θα γίνει τον Ιούνιο και θα φιλοξενηθεί από την από την Ευρωβουλευτή και πρώην Υπουργό Παιδείας κα Μαριέττα Γιαννάκου. Οι νικητές των δημιουργικών βραβείων θα φιλοξενηθούν τον Αύγουστο, στο ECOCAMP στα Καλάβρυτα.
 
Η Εκστρατεία ECOMOBILITY 2011-12 διοργανώνεται κάθε χρόνο από το ECOCITY και είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 
Φέτος συστρατεύθηκαν και συνεργάζονται το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών MBA Ο.Δ.Ε.&Μ.Ε. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Εργαστήριο Ελέγχου Ρύπανσης Περιβάλλοντος του Τμήματος Χημείας, το Εργαστήριο Μετάδοσης Θερμότητας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής και το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Θερμοδυναμικής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής και το Εργαστήριο Χημείας Περιβάλλοντος του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Τομέας Μηχανικής ΣΕΜΦΕ με το Εργαστήριο Πολυμερών και Σύνθετων Υλικών της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών και η Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Εργαστήριο Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, το Εργαστήριο Εναλλακτικών Συστημάτων Μετατροπής Ενέργειας από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Περιβαλλοντικής Φυσικής του Τμήματος Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος του ΑΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το Τμήμα Ηλεκτρονικής του ΤΕΙ Πειραιά, το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο, το Ινστιτούτο Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.), ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Χημικών Μηχανικών, ο Σύνδεσμος Χημικών Βορείου Ελλάδος, η Ένωση Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδος, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, η UNICEF, ο Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου Ελλάδος, το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον (ΜΙΟ) και η Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών. 
Την Εκστρατεία, φέτος, στηρίζουν η JET OIL Α.Ε. σε εθνικό επίπεδο και τοπικά η ΑΧΑ Ασφαλιστική, το Ξενοδοχείο «ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ», η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, το Mediterranean Palace Hotel και το REX HOTEL.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ