top icon
Επικαιρότητα

Έκδοση «R» και για το VW Polo

Η VW ετοιμάζει μια ακόμα πιο σπορτίφ -σε σχέση με την επερχόμενη GTi- έκδοση του νέου Polo εξελιγμένη από το νεοσύστατο τμήμα της R GmbH.

Η VW ετοιμάζει μια ακόμα πιο σπορτίφ -σε σχέση με την επερχόμενη GTi- έκδοση του νέου Polo εξελιγμένη από το νεοσύστατο τμήμα της R GmbH.
 
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, μετά το ντεμπούτο της έκδοσης GTi, οι Γερμανοί σκοπεύουν σε εύλογο χρονικό διάστημα να λανσάρουν μια ακόμα πιο «σκληροπυρηνική» παραλλαγή του, η οποία και θα κοσμείται από το γνωστό, από τις αντίστοιχες εκδόσεις των Scirocco και Golf, γράμμα «R». Χωρίς να έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί, οι φήμες που διαρρέουν στο διαδίκτυο μιλούν για έναν νέο κινητήρα τούρμπο, με χωρητικότητα άνω των 1,4 λίτρων και απόδοση που θα ξεπερνά το άτυπο φράγμα των 200 ίππων, αγγίζοντας ενδεχομένως και την αντίστοιχη τιμή ισχύος του Golf GTi. Κατά αντιστοιχία με το Scirocco R και σε αντίθεση με το Golf R, ο νέος αυτός κινητήρας θα μεταδίδει την κίνηση στους εμπρός τροχούς του αυτοκινήτου με την αρωγή τόσο του γνωστού διπλό-δισκου κιβωτίου 7 σχέσεων της γερμανικής εταιρείας, όσο και του ηλεκτρονικού συστήματος XDS, το οποίο προσομοιώνει μέσω των φρένων τη λειτουργία ενός μπλοκέ διαφορικού.
 
Για όσους αδημονούν, αξίζει να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη έκδοση του γερμανικού σουπερ μινι δεν αναμένεται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο της πριν από τις αρχές του 2012. _Χ.Α.  
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ