top icon
Επικαιρότητα

Έκδοση F1 Edition για την Aston Martin Vantage

Με αφορμή την είσοδό της στην F1, η Aston Martin παρουσίασε σήμερα την ομώνυμη έκδοση παραγωγής της Vantage.

Η Aston Martin βρήκε έναν ακόμα τρόπο να γιορτάσει την είσοδό της στο Π.Π. της F1 καθώς, μετά την παρουσίαση της Vantage που θα δώσει το «παρών» φέτος στους αγώνες του θεσμού εκτελώντας καθήκοντα Αυτοκινήτου Ασφαλείας, η βρετανική εταιρεία παρουσίασε την έκδοση παραγωγής του μοντέλου που φέρει την διακριτική ονομασία F1 Edition.

Aston Martin Vantage F1 Edition

Υπό την καθοδήγηση σε επίπεδο εξέλιξης του Tobias Moers, η νέα Vantage F1 Edition είναι διαθέσιμη τόσο σε κουπέ όσο και σε «ανοιχτό» αμάξωμα με τον V8 κινητήρα της να αποδίδει για την περίσταση 25 επιπλέον ίππους, φτάνοντας αισίως πλέον τους 535. Η μέγιστη τιμή της ροπής παραμένει στα 685 Νm, με τη διαφορά όμως ότι η μέγιστη τιμή της αποδίδεται σε μεγαλύτερο φάσμα στροφών. Επεμβάσεις, για καλύτερη απόκριση τόσο στα ανεβάσματα όσο και στα κατεβάσματα, έχουν γίνει και στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με τις 8 για την περίσταση σχέσεις.

Aston Martin Vantage F1 Edition

Η Aston Martin Vantage F1 Edition διαθέτει νέες ρυθμίσεις στα αμορτισέρ, σφικτότερα ελατήρια στον πίσω άξονα και πιο άκαμπτο εμπρός μέρος, σε συνδυασμό μ’ ένα νέο set up στην υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης. Από εκεί και πέρα, οι τροχοί του αυτοκινήτου έχουν διάμετρο 21 ίντσες με τα ελαστικά να διαθέτουν χαμηλότερο προφίλ σε σχέση με εκείνα των απλών Vantage.

Aston Martin Vantage F1 Edition

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στον τομέα της αεροδυναμικής. Έτσι, το βρετανικό μοντέλο με το πλήρους πλάτους εμπρός splitter, τις νέες διόδους αέρα στο πάτωμα και την χαρακτηριστική πίσω αεροτομή, είναι σε θέση να παράγει επιπλέον 200 κιλά κάθετης δύναμης όταν κινείται κοντά στην τελική του ταχύτητα.

Aston Martin Vantage F1 Edition

Οι νέες Aston Martin Vantage F1 Edition διατίθεται με μια ανανεωμένη παλέτα εξωτερικών χρωμάτων, στα οποία συμπεριλαμβάνεται το Racing Green που παραπέμπει σε εκείνο που κοσμεί το μονοθέσιο των Sebastian Vettel και Lance Stroll. Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα έκδοση θα είναι διαθέσιμη προς πώληση από τον προσεχή Μάιο με τις τιμές σε Μ. Βρετανία και Γερμανία να εκκινούν από τα 142.000£ και 162.000€ αντίστοιχα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ