top icon
Επικαιρότητα

Eκδηλώσεις για την υβριδική τεχνολογία

Η υβριδική τεχνολογία αποτέλεσε το θέμα δύο σημαντικών ενημερωτικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε το www.ecocity.gr. Στην διεύθυνση αυτή φιλοξενείται o διαδικτυακός τόπος που ασχολείται με τα προβλήματα του περιβάλλοντος στις μεγάλες πόλεις, σε συνεργασία με το Τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στο Τμήμα Οχημάτων του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Μετά από πρόσκληση των διοργανωτών, η Τoyota Ελλάς συμμετείχε στις δύο επιστημονικές ημερίδες παρουσιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του αυτοκινήτου και στην παραγωγή οχημάτων φιλικών προς το περιβάλλον.

Στις δύο εκδηλώσεις αναλύθηκαν οι τεχνολογικές καινοτομίες που εφαρμόζονται σήμερα από την αυτοκινητοβιομηχανία και μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των μεγάλων αστικών κέντρων. Ο κ. Μιλτιάδης Τσοσκούνογλου, Διευθυντής Τομέα Προστασίας Περιβάλλοντος και Τεχνολογίας της Τoyota Ελλάς, παρουσίασε αναλυτικά στους φοιτητές την τεχνολογία «Hybrid Synergy Drive», η οποία μέσα από τον έξυπνο συνδυασμό ενός βενζινοκινητήρα και ενός ηλεκτροκινητήρα επιτυγχάνει εντυπωσιακή οικονομία καυσίμων και σημαντική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και άλλων ρύπων. Επιπλέον, οι φοιτητές των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είχαν την ευκαιρία να εξετάσουν από κοντά το νέο μοντέλο Prius της Toyota, το μοναδικό υβριδικό αυτοκίνητο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι η Toyota παρουσίασε το πρώτο υβριδικό αυτοκίνητο Prius το 1997. Στο διάστημα που ακολούθησε, το υβριδικό μοντέλο άγγιξε σε πωλήσεις τα 140.000 οχήματα, κερδίζοντας την αποδοχή. Σήμερα διατίθεται στην ελληνική αγορά το Prius νέας γενιάς, μια ακόμη πιο προηγμένη έκδοση του υβριδικού αυτοκινήτου.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ