X
Επικαιρότητα

Εγκρίθηκε το νέο Audi Q8!

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν τη γερμανική εταιρεία να βρίσκεται ήδη στο στάδιο της τελικής εξέλιξης ενός νέου πολυτελούς SUV, ένα σκαλί πιο ψηλά από το Q7.

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν τη γερμανική εταιρεία να βρίσκεται ήδη στο στάδιο της τελικής εξέλιξης ενός νέου πολυτελούς SUV, ένα σκαλί πιο ψηλά από το Q7.

Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε με δηλώση του σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης ο επικεφαλής τεχνικός διευθυντής της Audi, Ulrich Hackenberg, στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Λ. Άντζελες. Το νέο Q8, όπως κατά πάσα πιθανότητα θα ονομάζεται η νέα ναυαρχίδα της γερμανικής εταιρείας στην κατηγορία των «μεγάλων» SUV μοντέλων, θα βασίζεται στο νέο Q7, το οποίο με τη σειρά του θα παρουσιαστεί σε λιγότερο από δύο μήνες στο Ντιτρόιτ. Ωστόσο, θα διαθέτει εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό, μιας και το Q7 θα είναι 7θέσιο και το νέο Q8 ένα crossover με κουπέ χαρακτηριστικά ακολουθώντας τα αισθητικά πρότυπα της BMW X6, που θέλοντας και μη, θα αποτελέσουν μαζί με την νέα GLE της Mercedes τους βασικότερους αντιπάλους του. Στις ίδιες δηλώσεις του, ο Ulrich Hackenberg αποκάλυψε πως το νέο Q8 θα διαθέτει αρκετές σχεδιαστικές επιρροές από το πρωτότυπο Prologue που είδαμε στο Λ. Άντζελες.

Οι βασικές αγορές στις οποίες στοχεύει το νέο Q8, το οποίο αναμένεται να λανσαριστεί το αργότερο σε τρία χρόνια από σήμερα, θα είναι εκείνες της Κίνας, της Μ. Ανατολής και φυσικά των ΗΠΑ. Σε ότι αφορά τα επιμέρους τεχνικά του στοιχεία, το βέβαιο είναι πως το συνολικό μήκος του αυτοκινήτου θα υπερβαίνει, έστω οριακά, τα 5 μέτρα, ενώ κάτω από το καπό του θα φιλοξενούνται ο 3λιτρος V6 κινητήρας (βασική έκδοση), καθώς και ένας V8 twin turbo χωρητικότητας 4,0 λίτρων. Πολύ πιθανό είναι το νέο Q8 να είναι διαθέσιμο είτε σε υβριδική είτε σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!